Grad

Otvoren počasni konzulat Republike Litve u Dubrovniku

Otvoren je počasni konzulat Republike Litve u Dubrovniku na adresi Gabra Rajčevića 1. Svečanosti su u srijedu sudjelovali gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica Jelka Tepšić.

U ovoj je prigodi gradonačelnik Franković poželio dobrodošlicu prijateljima iz Litve, pozivajući ih da se u Dubrovniku osjećaj kao doma. Podsjetio je i na bogatu povijest diplomacije Grada, naglašavajući kako je i danas baštini, o čemu svjedoči 14 počasnih konzulata u Dubrovniku.

-Danas turizam ima glavnu ulogu u gospodarskom životu grada, stoga se nadamo ugostiti još više turista iz Litve te jačati odnose naše dvije zemlje – rekao je gradonačelnik Mato Franković.

Svečanosti otvorenja prisustvovali su i zamjenica ministra vanjskih poslova Republike Litve Jovita Neliupšienė, državni tajnik za političke poslove Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Frano Matušić, ambasadorica Republike Litve u Republici Hrvatskoj Jūratė Raguckienė te počasna konzulica Republike Litve u Republici Hrvatskoj Petra Gjurašić.

Pročitajte još

[VIDEO] Strojevi na gradilištu ‘Čačićevog’ doma utihnuli zbog produženog vikenda?

Dulist

SLIJEDI LI ZAMJENA S DUBOM? Provjerili smo što se događa s borovima podno tvrđave Lovrjenac

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija