Grad

Otvoren počasni konzulat Republike Litve u Dubrovniku

Otvoren počasni konzulat Republike Litve u Dubrovniku

Otvoren je počasni konzulat Republike Litve u Dubrovniku na adresi Gabra Rajčevića 1. Svečanosti su u srijedu sudjelovali gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica Jelka Tepšić.

U ovoj je prigodi gradonačelnik Franković poželio dobrodošlicu prijateljima iz Litve, pozivajući ih da se u Dubrovniku osjećaj kao doma. Podsjetio je i na bogatu povijest diplomacije Grada, naglašavajući kako je i danas baštini, o čemu svjedoči 14 počasnih konzulata u Dubrovniku.

-Danas turizam ima glavnu ulogu u gospodarskom životu grada, stoga se nadamo ugostiti još više turista iz Litve te jačati odnose naše dvije zemlje – rekao je gradonačelnik Mato Franković.

Svečanosti otvorenja prisustvovali su i zamjenica ministra vanjskih poslova Republike Litve Jovita Neliupšienė, državni tajnik za političke poslove Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Frano Matušić, ambasadorica Republike Litve u Republici Hrvatskoj Jūratė Raguckienė te počasna konzulica Republike Litve u Republici Hrvatskoj Petra Gjurašić.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist