Aktualno

Zračna luka Dubrovnik u predsezoni bilježi 200 otkazanih letova

Zračna luka Dubrovnik bilježi otkazivanja letova u predsezoni, točnije u ožujku i travnju ove godine. Navode kako je riječ o prijevoznicima Jet2.com, British Airways, AirBaltic, easyJet, Iberia i Smartwings. Naime, prijevoznici su dosad ukupno otkazali oko 200 letova u navedenom razdoblju! No, iz ZLD-a za DuList objašnjavaju kako ‘nijedna ruta i destinacija nisu potpuno otkazane, već prijevoznici odgađaju početak operacija što je vezano uz trenutnu epidemiološku situaciju’.
— Smatramo da prijevoznici čekaju na odluku Europske komisije o tzv. Slot regulativi i pravilima o rasporedu letova koji će vrijediti za ljetnu sezonu 2021. te će prijevoznici definirati svoje planove i raspored letova nakon potvrde ove odluke – navode iz Zračne luke Dubrovnik. Inače, zračna je luka u siječnju ove godine zabilježila pad od 80,72 posto u odnosu na isto razdoblje godinu prije. Naime, u siječnju 2020. kroz luku je prošlo 19.338 putnika, a u siječnju ove godine tek 3.729.

Koje prijevoznike možemo očekivati u ljetnom redu letenja, potražite u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

Vodovod izgradio novu dionicu vodoopskrbnog cjevovoda na Putu od Bosanke

Dulist

POMORSKA TRAGEDIJA Prošlo je 29 godina od potonuća Aurore

Dulist

DUGOGODIŠNJA TAJNICA Daria Prebisalić iz Atlantske plovidbe prešla u ‘Blaga djela’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija