Grad

Znate li ‘Zašto treba izaći na izbore za Europski parlament?’

Znate li 'Zašto treba izaći na izbore za Europski parlament?'

Udruga za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura Plus u okviru projekta „Aktivno europsko građanstvo – što time dobivam“ financiranog sredstvima Europske unije kroz Program Europa za građane, organizira Javnu raspravu “Zašto treba izaći na izbore za Europski parlament?” u četvrtak, 22. svibnja 2014. godine sa početkom u 17 sati u Gradskoj vijećnici.

– U nedjelju, 25. Svibnja 2014. održat će se izbori za Europski parlament na kojima će građani/ke Europe izabrati 751 zastupnika/cu iz 28 država članica EU. Hrvatski građani/ke izabrat će 11 zastupnika/ca koji će predstavljati njihov glas u EU parlamentu. U Hrvatskoj je odaziv prošle godine, kada smo imali mogućnost prvi puta birati članove/ice EP na kratak period od manje od godinu dana, bio 20,84 %, što predstavlja najlošiju izlaznost na izbore do sada.
Razvidna je potreba informiranja građana/ki o ulozi Europskog parlamenta, utjecaju izabranih članova/ica na politike EU, njihovim odgovornostima. Osobito je važno potaknuti građane/ke na upućivanje vlastitih prijedloga i pitanja budućim zastupnicima i zastupnicama. Pravo građana/ki je da se njihov glas može i mora čuti na razini Europskog parlamenta – navodi se u pozivu ove udruge.
O svemu navedenom, 22.svibnja u Dubrovniku, raspravljat će se s gošćom, Violetom Staničić, voditeljicom Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj, te gostima Markom Žmirkom, studentom međunarodne ekonomije i Lukom Brailom, novinarom.

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist