Grad

Znate li zašto je Mala Onofrijeva fontana osvijetljena narančastima svijetlima?

Na poziv Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, Grad Dubrovnik se ove godine priključio obilježavanju ’16 dana aktivizma protiv nasilja na rodnoj osnovi’, koji traju od 25. studenog do 10. prosinca. Tako je ovog četvrtka, 10. prosinca 2020. u večernjim satima, Mala Onofrijeva fontana osvijetljena narančastim svjetlima, kao znak podrške ovoj međunarodnoj kampanji, koja je pokrenuta 1991. godine u SAD-u.

Podizanje svijesti o nasilju na rodnoj osnovi ove je godine izuzetno važno s obzirom na to da je pandemija povećala incidenciju obiteljskog nasilja diljem svijeta. Kampanja je ujedno i poziv da se radi na zdravijim odnosima u društvu i unutar obitelji.

Kako bi se simbolično povezala ljudska prava i nasilje na osnovi spola i roda te naglasilo da je nasilje nad ženama zapravo kršenje ljudskih prava, kampanja traje svake godine od 25. studenog, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama do 10. prosinca, Međunarodnog dana ljudskih prava.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

FRANKOVIĆ I BUTKOVIĆ PORUČILI PAŠALIĆU Lapadska obala je projekt od javnog interesa

Dulist

MINISTAR BUTKOVIĆ U OBILASKU Riva na Kalamoti gotova do početka listopada

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija