Grad

Znate li zašto je Mala Onofrijeva fontana osvijetljena narančastima svijetlima?

Na poziv Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, Grad Dubrovnik se ove godine priključio obilježavanju ’16 dana aktivizma protiv nasilja na rodnoj osnovi’, koji traju od 25. studenog do 10. prosinca. Tako je ovog četvrtka, 10. prosinca 2020. u večernjim satima, Mala Onofrijeva fontana osvijetljena narančastim svjetlima, kao znak podrške ovoj međunarodnoj kampanji, koja je pokrenuta 1991. godine u SAD-u.

Podizanje svijesti o nasilju na rodnoj osnovi ove je godine izuzetno važno s obzirom na to da je pandemija povećala incidenciju obiteljskog nasilja diljem svijeta. Kampanja je ujedno i poziv da se radi na zdravijim odnosima u društvu i unutar obitelji.

Kako bi se simbolično povezala ljudska prava i nasilje na osnovi spola i roda te naglasilo da je nasilje nad ženama zapravo kršenje ljudskih prava, kampanja traje svake godine od 25. studenog, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama do 10. prosinca, Međunarodnog dana ljudskih prava.

Pročitajte još

POTVRĐENO Ante Vojvodić novi pročelnik za gradske financije

Dulist

Libertas osigurao dodatne polaske za Osojnik i Bosanku

Dulist

Maratonka Tea Faber na prijemu kod zamjenice gradonačelnika Jelke Tepšić

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija