Zanimljivosti

Znate li koja je najvažnija informacija u oglasu za posao?

Znate li koja je najvažnija informacija u oglasu za posao?

Svaka informacija u oglasu za posao kandidatima je korisna.

Ali koja od njih će im privući najviše pažnje, MojPosao je istražio u anketi provedenoj na više od 1300 ispitanika.

Za najveći broj ispitanika (41 posto) najvažnija je u oglasu za posao informacija o plaći, bilo da je riječ o navođenju raspona plaće ili konkretnom iznosu.

-Poslodavci rijetko otvoreno kažu kolika je plaća, a ako ih pitaš, uvrijede se. Pravo svakog radnika je unaprijed znati na koji iznos plaće pristaje ukoliko prihvati posao – smatra jedan od ispitanika, a drugi dodaje:
-Unaprijed bih znao da li se javiti na neki oglas ili ne te bih izbjegao cijelu proceduru pisanja zamolbi, informativnih razgovora i sl.!

Za 31 posto ispitanika najvažnija informacija u oglasu za posao je ona o uvjetima rada, kao što je primjerice broj radnih sati, plaćeni prekovremeni ili rad u smjeni.
Tako jedan ispitanik kaže:
-Cijenim iskrenost poslodavca i volim kad mi se iskreno kaže: da, radi se prekovremeno i bit će vam plaćeno ili, neće vam biti plaćeno, ali dobit ćete slobodan dan!

Drugi ispitanik dodaje:
-Najbitniji je podatak broj radnih sati i plaćanje/neplaćanje prekovremenih. Radnik koji radi za plaću od 5000 kuna neto, a radi 70 sati tjedno, u stvarnosti radi za minimalnu plaću!

Za 15 posto ispitanika najvažnije su informacije koje sugeriraju ravnotežu između poslovnog i privatnog života, kao što je primjerice fleksibilno radno vrijeme ili rad od kuće.
-Ukoliko to tvrtka cijeni i plaća, nemam problema s prekovremenim radom i količinom posla, bilo na radnom mjestu ili od kuće. Vikende i praznike želim za sebe – kaže jedan ispitanik.

Najvažnija informacija u oglasu za posao je o radnoj atmosferi unutar tvrtke, smatra 10 posto ispitanika. U to, primjerice, spadaju izjave zaposlenika u radu u toj kompaniji i/ili njihove fotografije.

-Zadovoljstvo i međusobno uvažavanje su prvi ključ za uspjeh bilo koje radne skupine, sve kreće od radne atmosfere – kaže jedan od ispitanika, a drugi dodaje kako ‘slika govori tisuću riječi’.

Izgled poslovnog prostora, primjerice, galerija fotografija poslovnog prostora, bitna je informacija u oglasu za 3 posto ispitanika.

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist