Županija

ZNANJEM DO EU FONDOVA Otvoreni pozivi za dRural potpore za zrcalne regije

ZNANJEM DO EU FONDOVA Otvoreni pozivi za dRural potpore za zrcalne regije

Otvoreni su pozivi za dodjelu dRural potpore za zrcalne regije, odnosno regije izvan projektnog konzorcija koji su zainteresirani replicirati te iskoristiti mogućnosti dRural platforme na svom području. Navedena je potpora namijenjena prvenstveno za razvoj i prilagodbu dRural platforme, odnosno za tehničku i poslovnu podršku odabranim prijaviteljima, kao i za animiranje potencijalnih pružatelja jednostavnih/ složenih usluga da pronađu svoje mjesto na platformi.
Prihvatljivi su prijavitelji javna ili gospodarska tijela koje pružaju usluge u ruralnim područjima ili koje namjeravaju doprinijeti poboljšanju razine pruženih usluga, takozvani ‘regionalni promotori’. Iznos potpore koji će se dodijeliti odabranim prijaviteljima iznosit će 60.000,00 €, odnosno 120.000,00 € u slučaju podnošenja prijave regionalnog promotora u suradnji s malim/ srednjim poduzećem koji će biti zadužen za tehnički razvoj platforme.
Prijaviti se može isključivo online, a više informacija o pozivu za ‘zrcalne regije’ može se pronaći na službenoj dRural stranici. Rok za dostavu prijava je 13. travnja 2023. godine. Dubrovačko-neretvanska županija uz podršku Regionalne agencjie DUNEA i partnere Grad Metković, Dom zdravlja Metković i Tera Tehnopolis d.o.o. iz Osijeka provodi projekt dRural koji za cilj ima digitalni razvoj ruralnog područja naše županije. Podršku projektu daju i brojni partneri iz Španjolske, Belgije, Italije, Švedske, Nizozemske, Irske i Srbije u cilju stvaranja mrežnog tržišta s brojnim uslugama koje će olakšati život stanovnicima ruralnih sredina. Projekt je financiran u sto postotnom iznosu iz EU programa OBZOR 2020. Regionalna agencija DUNEA, u sklopu projekta ‘Znanjem do EU fondova’, pruža tehničku i stručnu pomoć javnopravnim tijelima s područja DNŽ u pripremi i provedbi EU projekta.

ZNANJEM DO EU FONDOVA Otvoreni pozivi za dRural potpore za zrcalne regije

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.  

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist