Aktualno

Znanje je danas bez granica!

Znanje je danas bez granica!

Ugovor o suradnji DIU Međunarodnog sveučilišta i Sveučilišta u Rijeci na pokretanju programa pet specijalističkih sveučilišnih poslijediplomskih studija iz područja medicine potpisan je danas u Poslijediplomskom središtu.

Ugovor su potpisali rektorica DIU Međunarodnog sveučilišta prof.dr.sc. Janice McCormick, predsjednik DIU Međunarodnog sveučilišta dr.sc. Miomir Žužul, dekan Fakulteta zdravstvenih znanosti u osnivanju prof.dr.sc. Asim Kurjak, rektor Sveučilišta u Rijeci prof.dr.sc. Pero Lučin i dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci prof.dr.sc. Alan Šustić.

– Ovo je veliki dan u razvoju našeg sveučilišta. Svoju međunarodnu aktivnost nastojimo širiti tako da se udružujemo s drugim sveučilištima u Hrvatskoj i s velikim zadovoljstvom mogu reći kako smo potpisom sporazuma otvorili novu stranicu – kazao je predsjednik DIU-a dr.sc. Miomir Žužul, dodavši kako je na fakultetu u osnivanju trenutno 27 vrhunskih svjetskih stručnjaka iz Hrvatske i svijeta, koji sudjeluju na projektu obrazovanja u Dubaiju.

– S ovim potpisom smo otvorili vrata da spomenuti stručnjaci djeluju i na hrvatskom tlu. Budućnost je u zajedničkim programima DIU-a i riječkog Sveučilišta – zaključio je Žužul.

Rektor Sveučilišta u Rijeci prof.dr.sc. Pero Lučin kazao je kako riječko Sveučilište nastoji biti dinamično i prilagodljivo te želi odgovoriti na trendove i potrebe studenata.

– Cijeli sustav visokog obrazovanja teško odgovara na potrebe studenata. Stoga Sveučilište u Rijeci želi internacionalizirati što veći dio aktivnosti i razvijati partnerstva sa sličnim organizacijama – kazao je Lučin te dodao kako se ovo partnerstvo uklapa se u strategiju riječkog Sveučilišta.

– Želimo potaknuti inovacijski potencijal, kako bi se taj potencijal pretočio u svakodnevni život i gospodarstvo, tj. zdravstvenu industriju. Odgovornost Sveučilišta je objediniti taj potencijal i zato potičemo razvitak zajedničkih studija – kazao je Lučin.

Dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci prof.dr.sc. Alan Šustić kazao je kako je riječ o studijskim programima iza kojih stoje vrhunski svjetski znanstveni autoriteti.

– Danas smo već razgovarali o otvaranju nekih drugih programa i imamo želju i volju ponuditi te programe studentima iz Hrvatske i regije. Ovo je suradnja na prijateljskoj osnovi. Nadam se da je ovo početak dugogodišnje suradnje – kazao je Šustić.

Dekan Fakulteta zdravstvenih znanosti u osnivanju prof.dr.sc. Asim Kurjak istaknuo je kako je znanje najsuptilniji oblik kapitala i uvijek na prvom mjestu.

– Znanje je danas bez granica. DIU je u relativno kratkom razdoblju napravilo velik inovativan prodor u bitci za znanjem. Kupci našeg znanja su iz najbogatijih zemalja svijeta, a naši studijski programi su rasprodani – kazao je Krujak te na kraju zaključio:

– Ovo je dobar primjer kako je važno imati znanje, a savim nevažno gdje živite i radite, pod uvjetom da radite dobro. Dva sveučilišta imaju što pokazati svijetu. Grad poput Dubrovnika zaslužuje da u njemu znanost bude jača, a ovim potpisom znanost postaje jača.

Studiji će se uskoro početi izvoditi na engleskom jeziku u Dubaiju, Dohi (Katar), Omanu i Sudanu, a interes za slične jednogodišnje tečajeve stiže iz Dominikanske Republike, Paragvaja i Kazahstana.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist