Zanimljivosti

‘Zlatnom pastom’ pobijedite gripu i prehladu

'Zlatnom pastom' pobijedite gripu i prehladu

Sezona gripe i prehlada je na vrhuncu pa mnogi pribjegavaju raznim prirodnim načinima jačanja imuniteta.

Ako se želite na vrijeme zaštititi možete napraviti ‘Zlatnu pastu’ koja, kako donosi portal Zadovoljna.hr, pomaže kod svakog upalnog procesa. Priprema je jednostavna, a njen glavni sastojak je kurkuma.
Od sastoaka vam je potrebno: 125 mililitara kurkume u prahu, 250 mililitara vode, 1 i pol žličica mljevenog crnog papra i 70 mililitara djevičanskog maslinovog ili kokosovog ulja.

Postupak je sljedeći:
Vodi dodajte kurkumu i stavite na laganu vatru uz miješanje. Miješajte dok ne dobijete gustu pastu što može trajati 6 do 10 minuta. Ako je pasta previše rijetka dodajte još kurkume, a ako je pregusta vode. Pasta cijelo vrijeme mora biti na laganoj vatri i ne smije zakipjeti jer će sastojci izgubiti svoja ljekovita svojstva. Na kraju dodajte papar i ulje te nastavite miješati kako bi se svi sastojci dobro povezali.

Kad se ohladi, držite je u staklenci u hladnjaku gdje može stajati do 2 tjedna. Koristite je kao dodatak jelima, no tek pri kraju kuhanja. Pastu možete koristiti i kao čaj – žlica paste ubaci se u vruću vodu, promiješa i doda med ili slad po želji.

Foto: Wikipedia

Pročitajte još

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist

SRIJEDA Pričaonica i radionica uskrsnih ukrasa za najmlađe

Dulist

U SAMOSTANU U PRIDVORJU Preduskrsne radionice za djecu

Dulist