Kultura

‘ZLATNO DOBA DUBROVNIKA’ Dom Marina Držića organizira novo besplatno tematsko vođenje

Dom Marina Držića organizira novo besplatno tematsko vođenje ‘Zlatno doba Dubrovnika’ za sugrađane i posjetitelje Grada. Nakon što su u prethodnim tematskim vođenjima upoznavali život i djelo Marina Držića, razne aspekte svakodnevnog života te suvremenike njegovog doba, u novom tematskom vođenju nastavljaju upoznavati svakodnevicu, ali i političku situaciju Dubrovnika tijekom 15. i 16. st., njegovog ‘zlatnog doba’. To je vrijeme kad mala, ali važna Dubrovačka Republika zaokružuje svoj teritorij, gradi vodovod, pokreće suknarsku industriju te, kako bi osigurala političku stabilnost, jedno vrijeme plaća dva danka. Ne manje važno, materijalno blagostanje i osjećaj sigurnosti bili su plodno tlo za razvoj kulture i umjetnosti. Upravo tada Marin Držić piše i prvi put u Dubrovniku izvodi svoja dramska djela, inspiriran sugrađanima i ritmom gradske svakodnevice: dočekuju se strani gosti, ispraćaju poklisari harača, kažnjavaju prijestupnici, svečanosti se obilježavaju raznim ceremonijalima, ali i zabavom za puk.

Upoznajte svakodnevicu života „zlatnog doba“ Dubrovnika, ali i detalje Držićeve živopisne biografije tijekom šetnje u koju će vas povesti licencirana turistička vodičica Marina Missoni Barišić. Početak tematskog vođenja je na Pilama (pored Amerlingove fontane) te slijedi nastavak i zaustavljanje na sljedećim lokacijama: Poljana Paskoja Miličevića (pored crkve Sv. Spasa), Placa, Luža, Pred Dvorom, stara gradska luka, Strossmayerova ulica, žitnica Rupe (ispred). Nakon silaska Ulicom od Domina, vođenje završava ispred Doma Marina Držića – navode iz Doma Marina Držića.

Tematsko vođenje na hrvatskom jeziku će se održati ovu subotu, 13. studenog u 16 sati, te u subotu, 27. studenog u 16 sati. Po jednom terminu se može maksimalno prijaviti 15 posjetitelja. Predviđeno trajanje tematske ture je 1 sat i 45 minuta.

-Molimo Vas da se pridržavate svih mjera i preporuka Nacionalnog i županijskog stožera civilne zaštite uz obvezno korištenje zaštitne maske! – ističu.

Pročitajte još

ZBOG KIŠE Koncert Tere i DSO-a ipak u teatru, a Stradun Classic večeras na drugoj lokaciji

Dulist

Izložba ‘Noć’ dubrovačkih likovnih umjetnika u utorak u Sponzi

Dulist

Orkestar i naša Tere nastupaju ispred crkve sv. Vlaha

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija