Grad

ZIMSKI FESTIVAL – KONCERTI, DJED MRAZ, BESPLATAN BUS… Tepšić: Čolić je jamstvo dobrog ‘bookinga’

ZIMSKI FESTIVAL - KONCERTI, DJED MRAZ, BESPLATAN BUS... Tepšić: Čolić je jamstvo dobrog 'bookinga'

Pred nama je jubilarni, 10. Dubrovački zimski festival kojeg koncertom na Stradunu u subotu, 2. prosinca otvara Prljavo kazalište. Više o programu rekla je na njegovom predstavljanju ovog utorka zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić. Na Stradunu nas očekuje čak deset koncerata kao svojevrstan uvod u Doček 2024. godine kada će domaće i goste zabavljati, poznato je već od ranije, Zdravko Čolić.
-On je najbolje jamstvo dobrog bookinga u našem smještaju, što se već i potvrđuje. Nadamo se da će do samog kraja prosinca taj trend rezervacija stalno rasti. Drago nam je da naši hotelijeri već imaju odlične najave za to razdoblje – rekla je Tepšić.
Inače, prošle smo godine u novogodišnje vrijeme imali oko 5 tisuća noćenja.
-Vjerujem da ćemo ove godine ostvariti barem 30 posto više – iznijela je zamjenica gradonačelnika. Kad je pak riječ o ostalim koncertima na Stradunu rekla je kako imamo selekciju najboljih od najboljih izvođača.
-Svake godine se pomno biraju izvođači i to se radi timski u suradnji s hrvatskim glazbenim menadžerima i nastojimo pružiti kvalitetan glazbeni program – istaknula je.
Na pitanje novinara hoće li biti novogodišnjeg vatrometa, rekla je tek: Neka to bude iznenađenje. Početak nove godine ne bi bio toliko atraktivan bez novogodišnjeg koncerta DSO-a uz pjenušac i kamenice, nastavila je dalje zamjenica gradonačelnik, a potom se osvrnula na dječji program budući da je DZF prije svega namijenjen najmlađima.
-Jako je puno sadržaja i vrlo je teško sve nabrojiti. Željeli bismo posebno istaknuti obilje dječjih programa. Vjerujem da će se mame, tate i svi ostali s djecom zaputiti u Grad i na sve ostale lokacije i pronaći lijepi sadržaj za svoju djecu. Djeca su glavni motivatori kreacije programa u zimskom razdoblju – rekla je.
Mališane očekuje i klizalište u Uvali Lapad te tradicionalni adventski vlakić, a sve će se odvijati pod budnim okom Meda. Dječji program odvijat će se i u Lazaretima, ali i u TUP-u, dok je u Luži i ove godine Stanica Sjeverni pol. Stiže i Djed Mraz iz Finske i to 2., 3. i 4. prosinca.

Moramo se pohvaliti kako je i DuList dio programa Dubrovačkog zimskog festivala, a o čemu je riječ, potražite u našem tiskanom izdanju koje je od sutra na kioscima!

Zamjenica Jelka Tepšić okupljenim je novinarima najavila i besplatan prijevoz Libertasovim autobusima za vrijeme trajanja Zimskog festivala od 17 sati do ponoći.
-I to će sigurno doprinijeti olakšanju putovanja prema povijesnoj jezgri. To je uvijek dobitna kombinacija te pozivan naše sugrađane i sve ostale da koriste Libertas i da nam dođu u Grad – istaknula je Jelka Tepšić.
Dubrovačke ljetne igre glavni su producent svih događanja na Stradunu, ali i nekih manjih popratnih događaja. Tako je na njihovoj stavci, rekla je Tepšić, za organizaciju osiguran iznos od oko 660 tisuća eura, a tu je i iznos od 75 tisuća eura sponzorskih sredstava. Dio financiranja ide iz budžeta Turističke zajednice, dok gradske kulture ustanove svoje programe financiraju u okviru svojih programskih djelatnosti.
Direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika Miro Drašković istaknuo je kako je teško govoriti o procjenama dolaska turista. No, najave su za sad dobre, odnosno booking je hotelima odličan!
Ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara Ivana Medo Bogdanović u izjavi za medije istaknula je kako se s lošim vremenom, a svi se nadaju da će nas vrijeme ipak poslužiti, bore već 10 godina.
-Znaju se pravila, nadamo se da će biti lijepo vrijeme, a ako ne, uvijek ćemo naći neki zamjenski datum da publika ne ostane zakinuta – rekla je.

Pročitajte još

UKRAJINKA ANNA GADIATSKA Za mene je Dubrovnik postao drugi dom, jako sam sretna!

Maria Prkut

ZA 410 KORISNIKA Grad traži izvođače za izgradnju Doma umirovljenika ispod bolnice

Dulist

Dubrovnik domaćin konferencije KOKOSS

Dulist