Grad

ZGROŽENA I STRUKA I JAVNOST Tko namjerno truje zdrava stabla po gradu?

ZGROŽENA I STRUKA I JAVNOST Tko namjerno truje zdrava stabla po gradu?

Iznenadno sušenje čempresa na šetnici u Uvali Lapad zabrinulo je građane, koji su tu pojavu dojavili i Zelenom telefonu. No, sušenje čempresa primijetili su i djelatnici Vrtlara.

– I sami smo zgroženi učestalom pojavom trovanja zdravih stabala koja se u poslijednje vrijeme događaju u našem gradu. Pojavu iznenadnog sušenja navedenog čempresa na šetnici u Lapadu smo već ranije evidentirali i mišljenja smo da je isti namjerno otrovan nepoznatim sredstvom, od nepoznatog počinitelja. Nažalost, nemamo nikakvu mogućnost utvrditi počinitelja ovog strašnog djela, kao ni spriječiti ovakva ponašanja. Možemo jedino uz Vašu pomoć stalno upozoravati na važnost zelenila u Gradu,
posebice velikih stabala kao što je ovo – odgovorili su iz dubrovačkog Vrtlara Eko centru Zeleno sunce Jadranke Šimunović, koja je jvanost obavijestila o sušenju čempresa.

– Zašto se suši 100 -godišnji, do jučer „zdravi čempres„ na početku šetnice u Lapadu, pitaju nas zabrinuto naši sugrađani, ponajviše Lapađani preko našeg Zelenog telefona Eko Fona. Kažu čudno im je da se odnedavno počeo sušiti naglo, boje se da ga netko nije zalijevao motornim uljem ili nerazrijeđenim jakim sredstvima za čišćenje? Kome smeta ovaj lijepi čempres… pitaju se…? – napisala je u apelu javnosti Jadranka Šimunović. Tražeći od komunalnih službi Grada, posebno od Vrtlara da se ispita što se to događa s ovim čempresom na lapadskoj šetnici ‘jer se ovi slučajevi sve više šire po Gradu budući da u zadnje vrijeme sve više dobijamo dojave kako se zdravi borovi i čempresi odjednom počnu „naglo sušiti„.

– Dok pišemo ovaj tekst dojavljuju nam građani kako se počeo suštiti i veliki piramidalni 100- godišnji čempres u vrtu ljetnikovca do bivšeg Radeljevića. Zaista žalosno ako se to namjerno čini? – zaključila je Šimunović.

Pročitajte još

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist