Sport

‘ŽESTOKA’ BRDSKA UTRKA Oni su bili najbrži na Memorijalu ‘Željko Đuratović’

Proglašenjem pobjednika i dodjelom pokala završeno je 20. Međunarodno prvenstvo na brdskim stazama, Nagrada Dubrovnik 2019. ‘Memorijal Željko Đuratović’. U sklopu Memorijala održane su dvije utrke, a najboljim vremenom iznenadio je Mađar Norbert Nagy koji je oborio rekord staze ukupnim vremenom 03:20. Na drugom mjestu za njim su Dejan Dimitrijević (AK Velika Gorica) s vremenom 03:23 i Mario Jurišić (AK Župa dubrovačka) s ukupnim vremenom u obje utrke 03:27.

Đivo Franić iz AK Dubrovnik Racinga osvojio je titulu državnog prvaka u grupi N, Marijo Barović iz AK Župa dubrovačka državni je prvak u grupi A te je upravo njegov klub AK Župa dubrovačka i klupski prvak. Podsjetimo, Župa dubrovačka startala je utrku s 8,5 bodova prednosti što na kraju domaćin Dubrovnik Racing nije uspio nadoknaditi.

Što se tiče državnih prvaka na brdu, oni su bili poznati već po završetku prve utrke, a to su Mario Jurišić iz AK Župa dubrovačka u kategoriji E te Laszlo Szasz iz Dubrovnik Racinga u kategoriji II. Memorijal ipak nije prošao bez određenih peripetija. Naime, vozač Domagoj Pereković napravio je pogrešku prilikom starta u prvoj vožnji te je diskvalificiran, a tražio je da mu dopuste voziti u drugoj utrci što mu je odbijeno. Tako je Dejan Dimitrijević iz AK Velika Gorica ‘ugrabio’ priliku te osvojio naslov prvaka države u kategoriji I., ali je uložena žalba na njegov automobil te je još uvijek nerazriješena situacija koji će od njih ponijeti ovu titulu.

Treba podsjetiti i kako je AK Župi dubrovačkoj praktički u zadnji tren odobren nastup na ovom Memorijalu. Njihova prijava poslana je poštom pa nije stigla u propisanom roku. Zbog toga iz AK Dubrovnik Racing osporavaju titule Mariju Baroviću i AK Župa dubrovačka. S obzirom da su uložili žalbu istaknuvši kako zbog navedene situacije nisu smjeli ni sudjelovati, situacija je ostala nerazjašnjena te se čeka na odluku.

A, kako je protekla dodjela pokala te tko je sve slavio, pogledajte u fotogaleriji našeg Zvone.

Pročitajte još

Filip Vujičić novi/stari igrač Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist

KRENULA SU VJENČANJA Neka mjera i provjera, važno je raditi!

Maria Prkut

U NJIMA JE LJUBAV PREMA BAŠTINI Lapadski drugaši s učiteljicom Gordanom Rokolj predstavili ‘Moj dubrovački rječnik’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija