Politika

Željko Raguž 9. svibnja osniva Dubrovačku stranku

raguz zeljko045

U Dubrovniku se osniva nova politička opcija imena Dubrovačka stranka.

Kako se može saznati iz priopćenja, u rad stranke će biti uključeni uglavnom mladi ljudi koji se ranije nisu politički angažirali, ali im politički prostor djelovanja nije nepoznat s obzirom na to kako su svi bili društveno angažirani u različitim građanskim inicijativama i udrugama.

– Osnivač stranke, Željko Raguž, potaknut uvidom u potrebe ravnopravnog uključivanja građana Dubrovnika i šire okolice u gospodarska, kulturna i politička zbivanja, odlučio je osnovati Dubrovačku stranku. Stranka je za sada regionalnog karaktera, ali će u budućnosti okupljati sve simpatizere grada Dubrovnika te sve one koji žele raditi na njegovom razvoju i boljitku – stoji u priopćenju.

Osnivačka skupština Dubrovačke stranke održat će se 9. svibnja 2015. godine u dubrovačkom hotelu Palace s početkom u 19 sati, a osim članova i simpatizera stranke prisustvovat će joj gradonačelnik Grada Dubrovnika i predsjednik HNS-a Dubrovnik, Andro Vlahušić, predsjednik gradskog vijeća i predsjednik HDZ-a Dubrovnik, Mata Franković, saborska zastupnica SDP-a, Tatjana Šimac Bonačić te predsjednici ostalih stranaka.

– Dubrovačka stranka okupila je slobodno udružene članove koji su se okupili radi ostvarenja političkih ciljeva i načela, a u srži njihova djelovanja je sloga i rad koji će Dubrovniku donijeti napredak te ga učiniti ljepšim, skladnijim, razvijenijim i ugodnijim za život – navodi se u priopćenju.

– Odluka o osnivanju Dubrovačke stranke došla je prirodno, ali postupno. Dubrovačka stranka će biti stranka čistog centra, više lijevo kada je u pitanju gospodarska politika, a više desno po zaštiti dubrovačkog i nacionalnog identiteta. Zahvalni smo svima na podršci i zadovoljni smo dosadašnjim tijekom razvoja. Nakon osnivačke skupštine nadamo se još većim i boljim rezultatima, jer želimo da što više dubrovačkih građana, ali i svih ostalih zainteresiranih, radi za dobrobit grada Dubrovnika – izjavio je Željko Raguž.

Cilj stranke je da svojim djelovanjem potiče i razvija Dubrovnik kao regionalni entitet oblikovan na kulturnom bogatstvu, gospodarstvu i posebnostima u okviru Republike Hrvatske. Iz stranke pozivaju sve zainteresirane na uključivanje i participaciju u stranci za dubrovački razvoj i napredak.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ IPAK NEĆE BITI JEDINI Viktorija Knežević ulazi u Sabor

Dulist

POSTOJE LI I GDJE SU Najveći izazov studije prihvatnog kapaciteta bili su podatci

Andrea Falkoni Račić

Vijećnici izglasali uvjete prometovanja oko Grada uz četiri suzdržana glasa

Andrea Falkoni Račić