Aktualno

[ŽELJE I OSVRTI] ŽAKLINA MAREVIĆ Iza nas je jedna od najuspješnijih godina

[ŽELJE I OSVRTI] ŽAKLINA MAREVIĆ Iza nas je jedna od najuspješnijih godina

Po čemu će pamtiti 2019. godinu i kakva su očekivanja za 2020. za DuList je iznijela zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije Žaklina Marević.

-Smatram kako je 2019. godina za županiju bila itekako uspješna godina, možda i jedna od najuspješnijih ikada. Toliko puno stvari je pokrenuto, primjerice projekt Dnevne bolnice u Dubrovniku i Metkoviću vrijedan više od 50 milijuna kuna konačno je stao na noge uručivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava od strane Ministarstva zdravstva, potom tu je završetak Objedinjenog hitnog bolničkog prijema vrijednog više od 21 milijun kuna, pokretanje projekta Centra za ranu intervenciju na području doline Neretve, već radi Centar za djecu s poteškoćama u razvoju Dva skalina, a ne smijemo zaboraviti ni da smo na korak do izgradnje nove škole u Cavtatu. Povjerenstvo za mandarine uspješno je provelo i 2019. Inicijativu za samostalan plasman mandarina na javnim površinama gradova i općina gdje smo izravno spajali proizvođače i kupce. Uz pomoć ministrice poljoprivrede Marije Vučković izborili smo poticaje za proizvođače mandarina od 20 milijuna kuna, a nastavljamo raditi na projektu Centra za agrume.

Za 2020. očekujemo stalno rješenje pitanja Sigurne kuće, a dotada je u funkciji ono privremeno resornog Ministarstva. Ne smijemo zaboraviti i da je na sjednici Vlade još u veljači donesen Intervencijski plan za Neretvu, Poduzetnički inkubator u Pločama je završen, a u punom zamahu je i projekt navodnjavanja doline Neretve vrijedan oko 600 milijuna kuna. Jedan od većih projekata u 2020. godini bit će svakako i Centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu vrijedan 100 milijuna kuna, no svi ti projekti postavljeni su na zdrave noge, sada ih samo trebamo kvalitetno ispratiti – istaknula je zamjenica Marević.

Pročitajte još

[FOTO] DIVNA MLADOST Župljani i Konavljani primili sakrament potvrde

Dulist

Počinje isplata dječjeg doplatka za ožujak

Dulist

OD PONOĆI Počinje izborna šutnja!

Dulist