DuList PROMO

ŽELITE LI SE DOŠKOLOVATI? TUŠ Dubrovnik i Obrazovanje odraslih nudi vam odlične mogućnosti

ŽELITE LI SE DOŠKOLOVATI? TUŠ Dubrovnik i Obrazovanje odraslih nudi vam odlične mogućnosti

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik i Obrazovanje odraslih već dugi niz godina upisuje u programe prekvalifikacije i doškolovanja u turističko-ugostiteljskim zanimanjima. Nude se trogodišnji programi prekvalifikacije za konobara, kuhara i slastičara, te četverogodišnje programe za turističko-hotelijerskog komercijalistu i hotelijersko-turističkog tehničara. Također, postoje programi osposobljavanja za stjecanje niže stručne spreme za sobaricu te program osposobljavanja za zanimanje hotelska domaćica i barmen.

Posebno ističemo program specijalizacije za zanimanje manager odjela hrane i pića u trajanju od 515 sati koji jedini u Hrvatskoj je program V. stupnja, a po cijeni od 14.000 kn. Uvjet su završena srednja strukovna škola za zanimanje kuhar, konobar, slastičar, hotelijersko-turistički tehničar ili turističko-hotelijerski komercijalist, 3 do 5 godina radnog iskustva u struci.

Ostali programi specijalizacije su konobar specijalist, kuhar specijalist, sommelier, barmen, specijalist za prigotovljavanje jela pred stolom gosta, kuhar specijalist za priloge, variva i garniture, kuhar specijalist za jela od tjestenine i riže, kuhar specijalist za dalmatinsku (dubrovačku) kuhinju, kuhar specijalist za topla predjela, te kuhar specijalist za hladna predjela.

Obrazovanje odraslih izvodi nove radionice i razne edukacije iz kojih bi izdvojili radionice iz Komunikacijskih vještina namijenjene djelatnicima koji su zaposleni u različitim područjima uslužnih djelatnosti kako bi podigli kvalitetu svojih usluga.

Škola za strane jezike upisiva tečajeve engleskog, njemačkog, francuskog, španjolskog, talijanskog i ruskog jezika. Postoje 4 stupnja tečajeva, a svaki u trajanju od 60 školskih sati, odnosno dva puta tjedno po blok sat u naredna tri zimska mjeseca. Cijena tečaja po svakom stupnju je 1.600 kuna a tečaj bi se održavao u Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik.

Minimalni broj polaznika po grupi je 12. Na kraju odslušanog stupnja se dobije potvrda o položenom stupnju jezika.

U ponudi je i druga opcija tečajeva je po Europskom kvalifikacijskom okviru (EKO), koji traje u dva modula po 70 sati za svaku kvalifikaciju. Tečaj prema EKO stupnjevima se upisuje u radnu knjižicu te se dobije certifikat.

Novost je da pored provjere znanja jezika aktivno/pasivno korisnicima nude i provjeru jezika za Europski kvalifikacijski okvir za sve razine od A1 do C2, što je vrlo tražena potvrda pogotovo prilikom zaposlenja ili daljnjeg školovanja.

Upisi su u tijeku, do 31. listopada, a za dodatne informacije možete se javiti u Turističku i ugostiteljsku školu Dubrovnik, u tajništvo Obrazovanja odraslih gdje možete dobiti detaljne informacije o tečajevima i programima te koji su uvjeti upisa. Brojevi za kontakt su 640-426 ili na mobitel 098/366-518, svakim radnim danom od 9 do 13 sati.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

RIT CROATIA Osvoji punu stipendiju za američki studij Service Managementa

Dulist

Poboljšajte san uz namirnicu koju zasigurno već imate u kući – blagodati med

Dulist