Aktualno

ZELENI APEL Što će biti s dubovima ispod Ville Palme?

ZELENI APEL Što će biti s dubovima ispod Ville Palme?

Othodu malo po malo zdravi dubovi ispod Vila palme – poruke su sugrađana koje su proteklih dana pristigle na Zeleni telefon Eko Omblića.

– Naši sugrađani su gnjevni jer vide da se malo po malo sijeku zdravi dubovi, a sve kako bi se tu uskoro trebala graditi velika rezidencijalna zgrada! Umjesto da se tu posadi još stabala, s obzirom da je ovaj prostor zapravo ‘živi zeleni zid’ između dvije frekventne prometnice, stabla dubova se svako malo sijeku – napisali su i dodali kako su na temelju dojava pošli u Eko patrolu.

– Bilo je tužno vidjeti obaljeno stablo zdravog 100.godišnjeg duba kako otužno leži na livadi. Kako su nam građani dojavili dubove ne sijeku profesionalni vrtlari, a nakon sječe… Cijepaju ih i prodaju za ogrijev – istaknuli su i zaključili:

– Što će biti s ovom nekada lijepom zelenom oazom dubova pitamo se zajedno sa naših sugrađanima? Grad Dubrovnik bi trebao zaštiti svoja vrijedna stabla Registrom stabala kao što su to davno učinili mnogi zapodnoeuropski gradovi – poručili su.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist