Aktualno

ZBOG PUTOVANJA U NEW YORK Ministarstvo šalje inspekciju u Gimnaziju Dubrovnik

ZBOG PUTOVANJA U NEW YORK Ministarstvo šalje inspekciju u Gimnaziju Dubrovnik

Ministarstvo znanosti i obrazovanja šalje inspekciju u tri škole zbog afere s putovanjem na “stručno usavršavanje” u New York, doznaju Index istrage.

Ministarstvo: Iz očitovanja škola nije jasno je li nastala šteta za proračun škola

Uz to će zatražiti i od svih školskih odbora, da sazovu sjednicu s točkom dnevnog reda o putovanju u New Yorku s ciljem rješavanja eventualne štete za proračun škole, ukupno za 19 škola čiji su ravnatelji trebali otputovati u New York. Nakon što smo otkrili ovu aferu, Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja je otkazala putovanje u New York, a tu je odluku poslušalo 12 ravnatelja, dok je sedam ravnatelja ipak otputovalo u New York.

-Zatražili smo od svih Školskih odbora da sazovu sjednicu s točkom dnevnog reda o putovanju u New Yorku s ciljem rješavanja eventualne štete za proračun škole. Nakon održane sjednice, Školski odbor je dužan izvijestiti Ministarstvo. Također, šaljemo prosvjetnu inspekciju u tri škole (gimnazija Dubrovnik, Gimnazija Sisak i Hotelijersko-turistička škola Opatija) jer iz očitovanja nije vidljivo je li učinjena šteta za školski proračun te nije vidljivo je li o samom putovanju obaviješten Školski odbor – odgovorili su Indexu u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Jučer su se vratili iz New Yorka, dočekali su ih na aerodromu

Podsjetimo, Index je jučer na zagrebačkom aerodromu dočekao ravnatelje i dvije zaposlenice Osječko-baranjske županije koji su se tjedan dana provodili u New Yorku na naš račun. To je trebalo biti “stručno usavršavanje” s planiranim posjetom samo jednoj školi i odjelu za obrazovanje, a na kraju i jesu posjetili samo jednu školu i taj odjel, kako je Index i objavio prošli tjedan prije putovanja. Ostatak vremena proveli su u klasičnom turističkom razgledavanju.

Indexu je na zagrebačkom aerodromu izjavu dala samo Katarina Tolja, ravnateljica Gimnazije Dubrovnik, koja je ustvrdila da se radilo o privatnom putovanju, a platila ga je, tvrdi, svojim novcem.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist