Grad

ZBOG OPTUŽBI O POGODOVANJU INVESTITORIMA Večeras okrugli stol o upravljanju prostorom na području Dubrovnika

ZBOG OPTUŽBI O POGODOVANJU INVESTITORIMA Večeras okrugli stol o upravljanju prostorom na području Dubrovnika

Grad Dubrovnik ove srijede u 18 sati, u ljetnikovcu Bunić Kaboga, organizira okrugli stol na temu ‘Dijalog argumentima – upravljanje prostorom na području Grada Dubrovnika’.

Kako navode iz Grada Dubrovnika, cilj okruglog stola jest kroz otvoreni dijalog i sudjelovanje predstavnika nadležnih upravnih tijela Grada Dubrovnika, predstavnika političkih stranaka koji sudjeluju u predstavničkom tijelu građana Grada te predstavnika strukovnih organizacija s područja Dubrovnika pridonijeti shvaćanju zakonskih propisa, prostorno planskih dokumenata te mogućnostima i alatima kojima gradska uprava raspolaže pri obavljanju poslova iz područja prostornog uređenja i gradnje, a koji su od neposrednog interesa građana lokalne zajednice.

Inače, okrugli stol najavio je još prošlog tjedna gradonačelnik Mato Franković i to zbog optužbi o pogodovanju investitorima.

-Posljednjih tjedana, ali i mjeseci nerijetko možete čuti kad netko gradi novu zgradu kako gradska uprava pogoduje investitorima. Vrlo rijetko ili gotovo nikad čujete kako gradska uprava mora raditi sukladno zakonu i sukladno prostorno planskim dokumentima koji su definirali građevinske zone prije desetak i više godina. Iz svih navedenih razloga odlučio sam organizirati okrugli stol na kojem će sudjelovati stručne osobe iz grada Dubrovnika, odjel za izdavanje dozvola, odjel za urbanizam, pozvat ćemo komoru inženjera građevinarstva, Društvo arhitekata, ali i dubrovačku oporbu za koju vjerujem kako će imati hrabrosti odazvati se pozivu i dijalogom sa svim stručnim osobama u ovom Gradu raščlaniti što to gradska uprava može, kako i na koji način postupiti u nekoliko različitih scenarija koji su se dogodili u posljednjih 5 godina – poručio je prošlog tjedna gradonačelnik.

Video prijenos događanja bit će dostupan široj zainteresiranoj javnosti putem službenih kanala Grada Dubrovnika: web stranice (www.dubrovnik.hr), Facebook stranice (www.facebook.com/city.of.dubrovnik) i You Tube kanala (PR Grad Dubrovnik).

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist