Aktualno

Zbog obružavanja roditeljima 5 tisuća kuna kazne!

Obružavanje bi moglo skupo koštati roditelje čija djeca namjerno izostaju iz škole. Roditelji se, naime, u slučajevima da im djeca neopravdano izostaju s nastave suočavaju s kaznom i do 5 tisuća kuna.

Kako donosi Glas Slavonije, na Prekršajnom sudu u Osijeku ove je školske godine bilo čak 30-ak prijava za taj gospodarski prekršaj, a prema izjavi Željke Ravlić- Bubalović, zamjenice predsjednice Prekršajnog suda, riječ je uglavnom o izostancima učenika koji dolaze iz nesređenih obitelji.

Zakonu o osnovnom školstvu propisuje obvezno školovanje, ali postoje i slučajevi kada roditelji ne šalju djecu u školu, odnosno učenici sami ne dolaze na nastavu da to roditelji i ne znaju, izjavila je Ravlić-Bubalović, dodavši da u trenutku kad se skup veliki broj neopravdanih sati, ravnatelji obavještavaju Ured državne uprave o izostancima i potom se javljaju sudu.

– Uglavnom je riječ o djeci koja dolaze iz nesređenih obitelji, a najčešće dolaze učenici od šestog razreda osnovne škole pa sve do završnog razreda srednje. Mi imamo mogućnost izreći samo opomenu, no to tek u slučaju kad je do izostanka došlo prvi put, dok u slučaju ponavljača izričemo kaznu – izjavila je za Glas Slavonije Željka Ravlić-Bubalović, napomenuvši kako se rješavaju i slučajevi kada roditelji bez opravdanog razloga ne upišu dijete u prvi razred osnovne škole.
 

Pročitajte još

HOĆE LI NAM IMATI TKO ODRADITI SEZONU? ‘Prije smo po čistačicu morali u Makedoniju, a sada za radno mjesto dođe 70 prijava’

Maria Prkut

Od ponoći nove cijene goriva, benzin i LPG bi mogli pojeftiniti

Dulist

INVESTITOR ZATRAŽIO LOKACIJSKU DOZVOLU ZA INFRASTRUKTURU NA PREDJELU ‘VELIKI STOL’ Resort u Trstenome zapeo na cesti

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija