Aktualno

Zbog bure umjesto u Dubrovnik sletili u Split pa im putovanje dodatno ‘odužili’ carinski službenici

Iako Dubrovnik u zimskom razdoblju uobičajeno ima samo nekoliko linija prema Zagrebu, dobro poznata dubrovačka bura se pobrinula da ne bude ni toliko, piše AvioRadar.

Naime, u petak je večernji let Croatia Airlinesa, OU/CTN664 iz Zagreba prema Dubrovniku, nakon holdinga iznad Pelješca i jednog pokušaja slijetanja na odredište, preusmjeren na splitsku zračnu luku.

Putnici su, kako je i uobičajeno, organizirano do Dubrovnika prevezeni autobusom.

No, kako AvioRadar doznaje, ni prijevoz autobusom nije baš tekao po planu pa su putnici, od kojih su neki bili s malom djecom, u autobusu čekali otprilike sat i pol do ponovnog kretanja autobusa.

Zbog postupanja carinskih službenika prema dva putnika na tom letu, ostali putnici su bili primorani čekati u autobusu, a što je njihove neugodnosti zbog preusmjerenog leta dodatno pojačalo te u konačnici dovelo i do snažnog prosvjeda zbog situacije u kojoj su se našli.

Kako AvioRadar neslužbeno doznaje dvojica putnika s leta su pri ulasku u Republiku Hrvatsku imali kod sebe veći broj cigareta nego što je dopušteno pa se carinska službenica na ZL Split odlučila na postupanje, što samo po sebi nije sporno, ali je postupak rješavanja dokumentacije kojom kažnjava prekršitelje trajao je više od sat vremena.

Prema izjavama putnika, navodi AvioRadar, jedan je prekršitelj bio državljanin Turske koji kod sebe nije imao novaca za platiti kaznu u iznosu od 890 kuna pa se moralo zvati njegovog poslodavca, inače hotelsku kuću, što je dodatno posložilo situaciju, dok je drugi bio državljanin RH koji živi u Americi i koji je platio kaznu u iznosu 1.180 kuna.

Na upit AvioRadara o događaju, iz Croatia Airlinesa su odgovorili:

– Sinoćnji let OU664 preusmjeren je u Split zbog jakih udara bure u Dubrovniku te je zrakoplov u splitsku zračnu luku sletio u 22.35 sati. Za putnike je odmah organiziran alternativni prijevoz autobusom do Dubrovnika, a na polazak se čekalo zbog obavljanja carinskih formalnosti. Autobus je prema Dubrovniku krenuo u ponoć, a putnici su u krajnje odredište stigli jutros u 4.20 sati.

Na telefonski broj carine na ZL Split nitko se ne javlja, pišu iz AvioRadara, pa su poslali pisani upit koji će objaviti ako dobiju odgovor.

– Kako se bura, čiji su udari prema službenim METAR podacima dosezali 45 čvorova/ 84 km/h, nastavila i u jutarnjim satima, let OU/CTN661 iz Dubrovnika za Zagreb je otkazan, a zrakoplov se u Zagreb vratio izravno iz Splita. Prema prognozama za danas, ne očekuje se kako će tijekom dana letovi biti ostvareni, no moguće je da će večernji let OU/CTN664 uspjeti doći na odredište – zaključuje AvioRadar.

Pročitajte još

‘ORSULA 1944.-2021.’ Lasić: ‘Ovo je strašna tragedija. Ovo je početak katarze hrvatskog naroda’

Dulist

‘SOLIDARNOST NA DJELU 2021.’ Crveni križ poziva: ‘Ne dvoji, za drugog izdvoji!’

Dulist

GODINAMA GLEDAMO RJEŠENJA I MAKETE BUDUĆEG STADIONA U LAPADU Građani će kreirati izgled ‘lapadske ljepotice’. Još jedan ‘pucanj u prazno’?

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija