Grad

ZAVRŠENE DVIJE TREĆINE Radovi na cesti Most dr. Franja Tuđmana – Pobrežje bez zastoja

Radovi na gradilištu nove prometnice od Mosta dr. Franja Tuđmana do Pobrežja odvijaju se i dalje sukladno ugovorenoj i utvrđenoj dinamici, javljaju iz Grada Dubrovnika. Zbog značaja ovog vrijednog kapitalnog projekta i prethodno osiguranih financijskih sredstava, gradnja se tijekom krize uzrokovane koronavirusom nije prekidala.

Nova cesta izvodi se od postojeće državne ceste D8 u neposrednoj blizini Mosta do postojeće ceste koja je ranije bila kategorizirana kao županijska cesta Ž6235, a do kraja projektiranog zahvata rekonstruira se postojeća prometnica. Potporni zidovi su u potpunosti izgrađeni, a gradilištu je trenutno u tijeku izrada propusta za oborinsku odvodnju ceste. Iskopana je cijela trasa do kote posteljice te se započinje s uređenjem posteljice i tamponiranjem. Dovršeni su temelji i temeljni razvod javne rasvjete, nakon čega je uslijedilo postavljanje visokonaponskog kabela. Time je završeno oko dvije trećine projekta izgradnje.

Cestovna investicija vrijedna je nešto više od 32 milijuna kuna, a glavni cilj jest omogućiti preduvjete za stvaranje nove stambene zonu na Pobrežju te izgradnju dvotračne ceste do Gornjih sela. Povezivanje Grada alternativnim koridorom prema Gornjim selima uključuje i gospodarski razvoj tog područja. Na području Pobrežja planirano je i uređenje Park ‘n’ Ride parkirališta, prvog takvog u Dubrovniku. Sustav će omogućiti prihvat većeg broja vozila i autobusa sve s ciljem rasterećenja prometnih gužvi.

Radovi koje izvodi ugovorni izvođač PZC Split/Strabag započeli su u prosincu, a očekivani završetak investicije je travanj 2021.

Pročitajte još

SASTANAK U MINISTARSTVU Dogovoreni daljnji koraci za provedbu Plana upravljanja

Dulist

BROJNI KONCERTI I IZLOŽBA Ovako će se u Dubrovniku obilježiti Svjetski dan glazbe

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija