Grad

197 ZAPOSLENIKA ZA SADA MOŽE ODAHNUTI Grad neće ići u novo rezanje plaća odgojiteljima

Grad Dubrovnik ovim putem demantira navode o smanjenju mje­sečne plaće zaposlenicima Dječjih vrtića Dubrovnik – poručeno je na upit DuLista iz Gradske uprave, a nakon što su se u javnosti pojavila nagađanja kako bi u sklopu financijskih mjera štednje zbog krize uzrokovane epide­mijom koronavirusa moglo doći do dodatnog rezanja primanja odgojite­lja ove ustanove.

Broj odgojitelja je dovoljan
Kako nam je poručila sama ravnate­ljica Boja Milan Mustać u Dječjim vrti­ćima Dubrovnik trenutno je zaposleno njih 182 na nedređeno i 15 na određeno vrijeme, a u skladu projekta Grad za djecu. Broj izvršitelja na radnom mje­stu odgojitelja određen je Državnim pedagoškim standardom predškol­skog odgoja i obrazovanja, odnosno za desetosatni program dodijeljeno je dvoje odgojitelja. Za skraćeni ih je pak određeno jedno te se zbog spriječeno­sti za rad, na rodiljnim i porodiljnim dopustima uzimaju za zamjene. Tako sa zaposlenicima kojima je istekao ugovor 30. lipnja nije bilo potrebe za produljenjem ugovora. Također, obja­snila nam je Milan Mustać ljeti se inače smanji broj djece pa se i svi manji vrtići se zatvore. U suštini u rad je, zaključuje, uključen dovoljan broj odgojitelja.
Nije na odmet napomenuti kako su Dječiji Vrtići Dubrovnik još sredinom lipnja roditelje svojih korisnika oba­vijestili da je istekao rok kojim su bili oslobođeni plaćanja usluga Vrtića. Od 1. srpnja, kako navode, usluge Vrtića se naplaćuju sukladno Zaključku Grad­skog vijeća Grada Dubrovnika o načinu i uvjetima sudjelovanja roditelja-kori­snika usluga u cijeni programa dječ­jih vrtića i jaslica u vlasništvu Grada Dubrovnika, Klasa: 601–01/15–01/08, Urbroj:2117/01–09–15–6 od 26. kolo­voza 2015., i Zaključkom o izmjenama i dopunama Zaključka o načinu o načinu i uvjetima sudjelovanja rodite­lja-korisnika usluga u cijeni programa dječjih vrtića i jaslica u vlasništvu Grada Dubrovnika, Klasa: 601–01/18– 01/18, Urbroj:2117/01–09–18–03 od 6. srpnja 2018.

Objavljeno u tiskanom izadnju DuLista, 25. kolovoza 2020.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I BUTKOVIĆ PORUČILI PAŠALIĆU Lapadska obala je projekt od javnog interesa

Dulist

MINISTAR BUTKOVIĆ U OBILASKU Riva na Kalamoti gotova do početka listopada

Dulist

Dubrovački ‘Baywatch’ od ponedjeljka opet na plažama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija