GradUrednički izbor

197 ZAPOSLENIKA ZA SADA MOŽE ODAHNUTI Grad neće ići u novo rezanje plaća odgojiteljima

197 ZAPOSLENIKA ZA SADA MOŽE ODAHNUTI Grad neće ići u novo rezanje plaća odgojiteljima

Grad Dubrovnik ovim putem demantira navode o smanjenju mje­sečne plaće zaposlenicima Dječjih vrtića Dubrovnik – poručeno je na upit DuLista iz Gradske uprave, a nakon što su se u javnosti pojavila nagađanja kako bi u sklopu financijskih mjera štednje zbog krize uzrokovane epide­mijom koronavirusa moglo doći do dodatnog rezanja primanja odgojite­lja ove ustanove.

Broj odgojitelja je dovoljan
Kako nam je poručila sama ravnate­ljica Boja Milan Mustać u Dječjim vrti­ćima Dubrovnik trenutno je zaposleno njih 182 na nedređeno i 15 na određeno vrijeme, a u skladu projekta Grad za djecu. Broj izvršitelja na radnom mje­stu odgojitelja određen je Državnim pedagoškim standardom predškol­skog odgoja i obrazovanja, odnosno za desetosatni program dodijeljeno je dvoje odgojitelja. Za skraćeni ih je pak određeno jedno te se zbog spriječeno­sti za rad, na rodiljnim i porodiljnim dopustima uzimaju za zamjene. Tako sa zaposlenicima kojima je istekao ugovor 30. lipnja nije bilo potrebe za produljenjem ugovora. Također, obja­snila nam je Milan Mustać ljeti se inače smanji broj djece pa se i svi manji vrtići se zatvore. U suštini u rad je, zaključuje, uključen dovoljan broj odgojitelja.
Nije na odmet napomenuti kako su Dječiji Vrtići Dubrovnik još sredinom lipnja roditelje svojih korisnika oba­vijestili da je istekao rok kojim su bili oslobođeni plaćanja usluga Vrtića. Od 1. srpnja, kako navode, usluge Vrtića se naplaćuju sukladno Zaključku Grad­skog vijeća Grada Dubrovnika o načinu i uvjetima sudjelovanja roditelja-kori­snika usluga u cijeni programa dječ­jih vrtića i jaslica u vlasništvu Grada Dubrovnika, Klasa: 601–01/15–01/08, Urbroj:2117/01–09–15–6 od 26. kolo­voza 2015., i Zaključkom o izmjenama i dopunama Zaključka o načinu o načinu i uvjetima sudjelovanja rodite­lja-korisnika usluga u cijeni programa dječjih vrtića i jaslica u vlasništvu Grada Dubrovnika, Klasa: 601–01/18– 01/18, Urbroj:2117/01–09–18–03 od 6. srpnja 2018.

Objavljeno u tiskanom izadnju DuLista, 25. kolovoza 2020.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Darko Tipurić: Hrvatska ne sluša ekonomiste i nema strategiju! Što nakon 2027. kad ostanemo bez bespovratnih sredstava iz EU?

Barbara Đurasović

[FOTO] KORAK DO FINALA Jugaši pobijedili u polufinalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist