Grad

Završena obnova krovišta Luže sufinancirana EU sredstvima

Luza radovi faze

Radovi na obnovi krovišta i ugradnji izolacije, koje je Grad Dubrovnik izveo na objektu Luže, privedeni su kraju, čime je riješen problem prodora kiše i vlage, kao i pojava plavljenja unutar zgrade Kina „Sloboda“ i Teatra „Bursa“ te im je ujedno povećana energetska učinkovitost.

Energetska obnova zgrade podrazumijevala je radove na zamjeni pokrova kosog krova, sanaciju dijela ravnog krova i pročelja zgrade, sve po uzoru na izvorno stanje, a u cilju postizanja boljih koeficijenata prolaska topline kroz elemente ovojnice i uštedi potrebne energije za grijanje i hlađenje.

Izvedeni su, između ostalog, i radovi sanacije belvedera i dimnjaka, popravak i zamjena vanjskih prozora i grilja, obrada zidova i stropova na mjestima oštećenja od prodora vlage, ugradnja horizontalne višedijelne ostakljene krovne stijene.

Banner 300x250 DU 1

Grad Dubrovnik je projekt obnove uspješno prijavio na natječaj za neposredno sufinanciranje energetske obnove zgrada javne namjene sa svojstvom kulturnog dobra te je sufinanciran od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 784.807,85 kuna, odnosno 104.161,90 eura. Ukupna vrijednost radova, koje je izvodila tvrtka Građevinar Quelin d.d., iznosila je 2.363.575,00 kuna s PDV-om, odnosno 313.347,00 eura.

Pročitajte još

Preminuo Jan Lotko, glazbenik DSO-a i profesor

Dulist

45. GODINA UNESCO-OVE BAŠTINE U GRADU U subotu otkrivanje simbola na Pilama!

Dulist

FRANKOVIĆ ČESTITAO NA VRHUNSKIM REZULTATIMA Judo klubovima Dubrovnik, Dubrovnik 1966 i Ura Nage te Jedriličarskom klubu Orsan

Dulist