DuList IN

ZAVRŠEN 11. DUFF! Grand Prix otplovio u Španjolsku, film Libertas dobitnik dviju nagrada

Proglašenjem najboljih završeno je 11. izdanje dubrovačkog filmskog festivala za djecu i mlade DUFF. U Kinu Sloboda u nedjelju se održala dodjela nagrada najboljim filmovima.

Ocjenjivački žiri Grand Prix dodijelio je filmu ‘Na drugom katu’, autora Marca Arajuo-a iz Španjolske. Nagradu publike odnio je film Libertas, autorice Lune Brussalaers.

Dodijeljena su četiri posebna priznanja filmovima: Pitanja (Istituto comprensivo Ponte San Nicolò), Ovo je moj dom (OŠ Glina), Trust (Muški učenički dom Dubrovnik) te Nepovratno (Maria Lückerath – Luca school of Arts)

Za deset festivalskih nagrada natjecalo se pedeset filmova iz 19 zemalja.  Nagrade su dodijeljene u deset kategorija, a mogli su se pogledati filmovi mladih kreativaca iz petnaest zemalja s tri kontinenta.  Za otvorenu i tematsku kategoriju prijave su pristigle iz cijelog svijeta.  Bodove je dodjeljivao ocjenjivački žiri u sastavu japanska animatorica Maya Yonesho, slovenski redatelj i scenarist Peter Bratuša i kazališni i filmski glumac Kristijan Ugrina.

Dobitnici nagrada ocjenjivačkog žirija u ostalim kategorijama su:

Animirani film
Kategorija do 15 godina: RAZLIČITOST SPAŠAVA / autori Bruno i Ivor Benčić / FKVK Zaprešić / Hrvatska
Kategorija od 16 do 20 godina:  ŽELJA IZNAD SMRTI / autor Anna Maria Leventi / Grčka/UK

Dokumentarni film
Kategorija do 15 godina: NOT A VERY GOOD FEELING/ autor Filmska skupina STRAHONINEC / Hrvatska
Kategorija od 16 do 20 godina:  DOMSKI VIRUS / autor Učenički dom Ugostiteljsko turističke škole Osijek / Hrvatska

Igrani film 
Kategorija do 15 godina:  FOIVOS/ autor 3. Highschool of Igoumenitsa / Grčka
Katregorija od 15 go 20 godina: CARPE DIEM / autor Maria Marques Ribeiro _ Ballyfermot School of Higher Education / Portugal/Irska

Otvorena kategorija
Film RUPA / autor Piotr Kazmierczak / Poljska

Tematska kategorija (sloboda): 
Film LIBERTAS / autor Luna Brusselaers / LUCA School of Arts/ Hrvatska/Belgija

Publika je u prepunom kinu Sloboda tijekom same ceremonije zatvaranja festivala mogla vidjeti i rezultate četiriju filmskih radionica koje su se održavale tijekom DUFFa, kratki igrani film pod mentorstvom Ružice Dodig, sinkronizaciju animiranog filma koju su vodili Nikola Janković i Katarina Madirazza, fotografije koje su izradili polaznici radionice fotografije pod palicom Nikole Dupera te filmsku šminku i masku Ane Obradovič Skračić.

 

 

 

 

 

 

 

Pročitajte još

U Zagreb stiže naš Doka sa ‘Jon Lord’s Concerto for Group and Orchestra’!

Dulist

SVJETSKI KUHARSKI KUP Valamarov Ivan Ergović s hrvatskom kulinarskom reprezentacijom osvojio broncu

Dulist

TORTA PARTY Zasladite se, zabavite i učinite dobro djelo!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija