Kultura

ZAVRŠAVA ‘POZNO LJETO’ ‘Jazzy Bach’ u četvrtak, Campestrini, Froschauer i Genero u petak!

ZAVRŠAVA 'POZNO LJETO' 'Jazzy Bach' u četvrtak, Campestrini, Froschauer i Genero u petak!

Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto lagano se bliži kraju, a koncerti u Kneževom dvoru privlače brojnu publiku kao i na samom početku festivala.

Sljedeća dva koncerta najavljena su za četvrtak 17. rujna i petak 19. rujna. U četvrtak će koncert održati pijanist Matija Dedić i gitarist Darko Jurković Charlie. Riječ je o koncertu pod nazivom Jazzy Bach, a upravo kako i samo ime govori, program koncerta uključuje Bachove skladbe „zaogrnute“ u jazz ruho. Poticaj za nove interpretacije glazbenog genija ne daje samo činjenica da se nalazimo u godini koja obilježava 330. godišnjicu rođenja jednog od najvećih glazbenika svih vremena, već i sama djela koja su neiscrpan izvor nadahnuća.

U petak 18. rujna u Dvoru će nastupiti Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem maestra Christopha Campestrinija, dok će kao solisti nastupiti bečki filharmoničar – violinist Daniel Froschauer, te violist Marko Genero, Dubrovčanin koji je završio Muzičku akademiju u Zagrebu, a karijeru nastavio u Njemačkoj. Genero je dobitnik niza nagrada među kojima izdvajamo 1. nagradu na međunarodnom natjecanju Jean Rogisteru Belgiji (2000.); i 1.nagradu u Essenu (2000.). Na programu su Mozartova Simfonija Concertante u Es duru i Beethovenova Simfonija br. 3 u Es duru „Eroica“.

Koncerti su zakazani za 21 sat, a karte su dostupne online na portalu www.ulaznice.hr, u uredima Orkestra (Slanica), KICu Luža, turističko info centru Stradun, turističkoj agenciji Perla Adriatica, gift shopu Dubravka na Pilama, kao i na ulazu jedan sat prije početka koncerta pred Dvorom.

 

Pročitajte još

Započinje ciklus koncerata ‘Dubrovačko glazbeno proljeće’

Dulist

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist