Politika

Zašto je Kosor zaobišla Župu

Iako je bilo najavljeno kako će u nedjelju premijerka Jadranka Kosor i predsjednica HDZ-a obići Župu dubrovačku kako bi svečano uručila nekretnine koje su dio kompleksa Kupari,

a čija je odluka o darovanju Općini Župa donesena na posljednjoj sjednici Vlade RH, došlo je do nenadane promjene plana.

Kosor je, dakle, danas zaobišla Župa i načelnika Silvia Nardellija, a umjesto toga pohodila načelnika Općine Konavle Luku Kordu gdje je otvorila izgradnju vodovodne mreže. Ujedno se u Gradu sastala s gradonačelnikom Ploča Krešimirom Vejićem kojemu je darovala dio vojnog kompleksa u Pločama, koji će po istom principu kao što je to trebao biti slučaj u Kuparima, tamošnje bivše vojno skladište Šipak preurediti u dom za starije i nemoćne osobe.

Iako se nije javno očitovala o izbjegavanju dolaska i susreta s načelnikom općine Župa Nardellijem, (koji i bez pompoznih posjeta članova Vlade otvara gradilišta u svojoj Općini) dio lokalnih HDZ-ovaca je ustvrdio kako se Kosor 'predomislila' zbog nedavnih negativnih natpisa na jednom internetskom portalu.

Naime, Index.hr  je 'podsjetio' kako se „načelnik Nardelii nalazi već dvije godine pod istragom USKOK-a za primanje mita, što opet dovodi do zaključka kako je Kosor sve teže unutar svoje stranke naći nekog tko nije kompromitiran“.

Podsjetimo, USKOK je pokrenuo istragu kako je moguće da je Hotel Župa u svega tri mjeseca dobio dozvole, da bi se istražni zahtjev podigao zbog komunalnog doprinosa. Prema djelatnicima USKOK-a umjesto 9.247.022,40 kuna, Općini je plaćeno 5.257.169,70 kuna. Čelnici Općine kada je cijeli slučaj izašao u javnost pravdali su se kako su dobili veliki novac odjednom te da nisu provjeravali iznos.

Načelnik Nardelli je još 2009. godine dao iskaz USKOK-u, te od tada nema nikakvih naznaka u kojoj je fazi istraga.
 

Pročitajte još

VLAHUŠIĆ O PROMETNOM REŽIMU OKO GRADA ‘Kažnjavamo građane, a turisti nam besplatno dolaze na Pile!’

Dulist

Maro Kristić poziva sve u tijelima Dubrovačkog saveza športova na podnošenje ostavki!

Dulist

KLUBOVI UMALO OSTALI BEZ FINANCIJA ‘U dubrovačkom sportu kriza nam je veća nego rat u Ukrajini’

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija