Aktualno

Zašto je katarski šeik odlučio produžiti svoj boravak u Dubrovniku?

Zašto je katarski šeik odlučio produžiti svoj boravak u Dubrovniku?

Jedan je od najbogatijih ljudi na svijetu, katarski šeik Faisal bin Qassim Al-Thani svoj je boravak u Dubrovniku odlučio produžiti. Poznat kao tajni gospodarski veleposlanik Katara u Hrvatsku je došao poslovno s namjerom da u našu obalu i uloži. U subotu se sastao s dubrovačkim gradonačelnikom, raspitivao se o stabilnosti tržišta, a poslovanje u Hrvatskoj očito ga je ozbiljno zainteresiralo, kako doznaje RTL.

S obzirom na to da mu je ovo prvi posjet Hrvatskoj katarski šeik koristi ga kako bi ispitao situaciju na tržištu prije nego što se upusti u bilo kakvo ulaganje. Zanimalo ga je jesmo li ušli u Schengen, kada uvodimo euro, kako nam se kreću cijene nekretnina… Naime u Dubrovnik je stigao privatnim avionom još u petak navečer i trebao je ostati samo tijekom vikenda no boravak u hotelu je produžio.

Tako će Al Thani u Hrvatskoj boraviti oko tjedan dana. U posjetu su mu se pridružili sinovi, kako doznajemo nigdje ne putuje bez svog liječnika, ali ni bez direktora financija njegove multi milijarderske kompanije Tarek Al Sayedom.
On je kako doznaje RTL ključan za sve pregovore, a u Hrvatsku bi investirali u turizam. Katarski šeik u svom portfelju već ima više od 20 hotela diljem svijeta, spekulira se da bi jedan mogao otvoriti i na našoj obali.

No za sada je još u izvidnici. Svoj boravak u Hrvatskoj ne bi trebao iskoristiti samo za posjet Dubrovniku, već bi odavde putovao po obali, među destinacijama je svakako Split, ali i ne samo po Hrvatskoj, Al Thai bi trebao posjetiti i tržište Bosne i Hercegovine i isto tako ispitati stanje na tržištu.
Kao velikog ljubitelja povijesti koji ima najveći privatni muzej automobila na svijetu, njegovu ekscelenciju zadivila je i hrvatska povijest, dubrovačka kultura i sve je vjerojatnije kako bi svoj posjet mogao ponoviti i tada sa sobom donijeti i nešto više detalja o investiranju u Hrvatsku.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist