Aktualno

Branko Šubić ponovno trči za branitelje, Dubrovnik i Petrinja još jednom posebno povezani

Branko Šubić ponovno trči za branitelje, Dubrovnik i Petrinja još jednom posebno povezani

Treći etapni ultramaraton ‘Branko Šubić za branitelje’ počinje ovog utorka. Organizator i sudionik projekta Šubić trčat će ukupno 11 dana, od utorka, 27. srpnja do 6. kolovoza, od Dubrovnika, preko Knina, Gline i sve do Petrinje. Početna točka maratona je Srđ, a ruta kretanja ukupno je duga 513 kilometara. Prolazi kroz pet županija, jedanaest gradova i nekoliko općina.

-Odradio sam već dva maratona kojima sam dokazao da sve što se zamisli, može se i učiniti. Došli smo do završnice projekta ‘Branko Šubić za branitelje’ gdje ću u 11 dana prijeći, u kombinaciji brzog hodanja i trčanja, put od Dubrovnika do Knina. Tamo ću biti na Danu Oluje. U Petrinji sam 6. kolovoza gdje je također Dan branitelja Grada Petrinje – istaknuo je Šubić koji inače broj 59 ljeta.

-Ova godina će biti izazovnija, stariji sam nekoliko godina. Koliko vidimo, ni vrijeme mi neće ići na ruku. No, osjećam se spremno i da mogu – naglasio je Šubić te naglasio da je cilj ovog projekta povezati Dubrovnik, Knin i Petrinju, odati počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima te svima koji su u Domovinskom ratu dali svoje živote za slobodu Hrvatske, ali i potaknuti širenje svijesti o važnosti kretanja i bavljenja sportskim aktivnostima.

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić rekao je da je Šubić ovaj ultramaraton dugo pripremao.

-Na ovom putu koji traje 11 dana, zasigurno će ga čekati puno izazova, no nadamo se da će kao i do sada prevladati sve prepreke te da će 6. kolovoza doći u Petrinju – naglasio je Brčić i dodao: ‘Dubrovnik i Petrinja su na još jedan način posebno povezani’.

Ispred Ministarstva branitelja na konferenciji je sudjelovao Nikša Kusalić.

Pročitajte još

NE DAJTE DA BUDE VAŠA 83 posto građevinskih tvrtki propada

Dulist

POČELA SEZONA KAMPERA Luksuzan, a besplatan smještaj

Dulist

S DuListom pratite sjednicu Gradskog vijeća, odlučuje se o gradnji Doma umirovljenika ispod bolnice

Dulist