Aktualno

Branko Šubić ponovno trči za branitelje, Dubrovnik i Petrinja još jednom posebno povezani

Branko Šubić ponovno trči za branitelje, Dubrovnik i Petrinja još jednom posebno povezani

Treći etapni ultramaraton ‘Branko Šubić za branitelje’ počinje ovog utorka. Organizator i sudionik projekta Šubić trčat će ukupno 11 dana, od utorka, 27. srpnja do 6. kolovoza, od Dubrovnika, preko Knina, Gline i sve do Petrinje. Početna točka maratona je Srđ, a ruta kretanja ukupno je duga 513 kilometara. Prolazi kroz pet županija, jedanaest gradova i nekoliko općina.

-Odradio sam već dva maratona kojima sam dokazao da sve što se zamisli, može se i učiniti. Došli smo do završnice projekta ‘Branko Šubić za branitelje’ gdje ću u 11 dana prijeći, u kombinaciji brzog hodanja i trčanja, put od Dubrovnika do Knina. Tamo ću biti na Danu Oluje. U Petrinji sam 6. kolovoza gdje je također Dan branitelja Grada Petrinje – istaknuo je Šubić koji inače broj 59 ljeta.

-Ova godina će biti izazovnija, stariji sam nekoliko godina. Koliko vidimo, ni vrijeme mi neće ići na ruku. No, osjećam se spremno i da mogu – naglasio je Šubić te naglasio da je cilj ovog projekta povezati Dubrovnik, Knin i Petrinju, odati počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima te svima koji su u Domovinskom ratu dali svoje živote za slobodu Hrvatske, ali i potaknuti širenje svijesti o važnosti kretanja i bavljenja sportskim aktivnostima.

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić rekao je da je Šubić ovaj ultramaraton dugo pripremao.

-Na ovom putu koji traje 11 dana, zasigurno će ga čekati puno izazova, no nadamo se da će kao i do sada prevladati sve prepreke te da će 6. kolovoza doći u Petrinju – naglasio je Brčić i dodao: ‘Dubrovnik i Petrinja su na još jedan način posebno povezani’.

Ispred Ministarstva branitelja na konferenciji je sudjelovao Nikša Kusalić.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist