Aktualno

Zaronite u bazen Pogleda u plavo!

Povodom obilježavanja jubilarne 25. ekološke akcije čišćenja podmorja projekt Pogled u plavo dolazi u Grad Dubrovnik u organizaciji Centra za ronjenje i sportove na vodi ABYSS, Ekološko ronilačkog kluba Ragusa i Plave promocije. U sklopu Pogleda u plavo za sve zainteresirane građane i goste bit će organizirana besplatna probna ronjenja s punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima i uz stručno vodstvo instruktora ronjenja 19. svibnja 2022. od 10:00 do 21:00  i 20. svibnja 2022. od 10:00 do 18:00 sati na lokaciji Peskarija/Porat.

Zaronom u bazen Pogleda u plavo posjetitelji će imati priliku roniti uz razgledavanje podvodne izložbe fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa, Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena, prikazuje ljepote hrvatskog podmorja te pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

Za ronjenje uz glazbenu podlogu pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu, a podršku su pružili Dubrovačko – neretvanska županija, Grad Dubrovnik, Županijska lučka uprava, Turistička zajednica grada Dubrovnika, Turistička i ugostiteljska škola – Regionalni centar kompetentnosti te Dubrovački vatrogasci.

Posjetitelji Pogleda u plavo će roniti uz sigurnost i stručno vodstvo instruktora ronjenja i ronioca Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Republike Hrvatske uz podršku Centra za ronjenje i sportove na vodi ABYSS i Ekološko ronilačkog kluba Ragusa, a sve u sklopu velike jubilarne ekološke akcije „EKO DUBROVNIK 2022.“

Nakon predavanja o štetnom utjecaju mikroplastike na more i morske organizme, 21. svibnja 2022. provodit će se velika ekološka akcija čišćenja podmorja EKO DUBROVNIK 2022. u organizaciji Centra za ronjenje i sportove na vodi ABYSS i Ekološko ronilačkog kluba Ragusa.

Kako bi sačuvali podmorje i za buduće generacije, u ekološkoj akciji će sudjelovati više od 130 ronilaca iz različitih dijelova Republike Hrvatske, a priključit će se i ronioci iz Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine koji će čistiti podmorje na lokaciji Porta. Iz Dubrovačko-neretvanske županije ističu kako će za vrijeme akcije Eko Dubrovnik Porat iz sigurnosnih razloga biti zatvoren za sva uplovljavanja i isplovljavanja u vremenu od 10 do 12 sati, pa se mole građani za strpljenje, a sve kako bi ova velika ekološka akcija čišćenja bila što uspješnija.

Pročitajte još

More u Dubrovniku na 29,4 Celzijeva stupnja, mljetsko Malo jezero ‘ugrijalo’ na preko 30

Dulist

U Policijskoj upravi održan sastanak o sigurnosti i turističkoj sezoni

Dulist

Libertas Dubrovnik ima novu internetsku stranicu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija