Grad

ZARADILI 11 MILIJUNA KUNA Ovo je TOP 5 najuspješnijih agencija

ZARADILI 11 MILIJUNA KUNA Ovo je TOP 5 najuspješnijih agencija

Nakon što smo u prošlom broju DuLista pretresli poslovanje dubrovačkih ugostitelja, izdvojivši pet tvrtki koje su 2014. godine ostvarile najveću neto dobit, na red je došlo poslovanje putničkih agencija i touroperatora.

Zanimljivo je spomenuti kako je prema podacima Fine, iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja, u 2014. godini, u odjeljku djelatnosti putničkih agencija, organizatora putovanja (turoperatora) i ostalih rezervacijskih usluga, na razini Hrvatske poslovalo 1.624 poduzetnika. Njih 57 posto poslovalo je s dobiti, a 43 posto je iskazalo neto gubitak.

Ukupan prihod poduzetnika u djelatnosti putničkih agencija i touroperatora lani je iznosio 4,5 milijardi kuna u odnosu na 4,3 milijarde, koliko je iznosio 2013. godine, što označava porast od 5,1 posto.

Gledajući financijske podatke objavljene na stranici www.boniteti.hr pet putničkih agencija i touroperatora s područja Dubrovnika, koje su u 2014. godini ostvarile najveću neto dobit, zajedno je zaradilo nešto više od 11 milijuna kuna (11.073.900).

Tko se našao na prvom mjesto TOP5 ljestvice, a tko je ostvario neto dobit od preko 3 milijuna kuna pročitajte u novom broju DuLista, koji se od prošle srijede nalazi na kioscima.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist