Grad

GRAĐANI OGORČENI „Dosta nam je smrada, znoja i propuštanja prepunih autobusa“

GRAĐANI OGORČENI „Dosta nam je smrada, znoja i propuštanja prepunih autobusa“

Tko će meni nadoknaditi izgubljeno vrijeme? Da se vozim kao gospar, kako da ne?! – samo je jedan od komentara upućenih nedavno DuListu od strane bijesnih sugrađana koji već neko vrijeme ni uz najbolju volju ne mogu stići na vrijeme na svoje odredište.

Svima im je zajednička jedna stvar, tamo pokušavaju doći Libertasom.
– Prošli tjedan, onaj dan kad je pala velika kiša, ali ujutro još prije nevremena (srijeda 24. lipnja op.a.) trebao sam biti u Gradu oko 11 sati. Kako bih bio siguran da ću doći navrijeme jer mi je zaista bilo važno, krenuo sam ranije na autobus. Bolje pričekat nego kasnit, zar ne? Pa čekao jesam, a čekali su i mene. Naime, čak tri autobusa potpuno puna prošla su pokraj mene. Vozač bi samo stao slegnuo ramenima i nastavio dalje – piše naš ogorčeni čitatelj.

– Čekao sam šesticu na Pošti Lapad i za ne vjerovati, ali autobusi su na tu stanicu došli već gotovo puni. Prvi je još i krcao putnike, i to je bilo strašno. U nastojanju da stanu što bliže vratima turisti su me gotovo izgurali s nogostupa, a nisam se htio svađati s gospođama koje su gotovo tri puta starije od mene – kaže naš ogorčeni čitatelj te dodaje kako je zajedno s još 20-ak putnika propustio taj prvi autobus.

– Nakon te došle su još dvije šestice kroz 40-ak minuta, ali još prije kružnog toka bilo je jasno kako se u njih neće moći ući – ističe on.

Slična iskustva imali su nažalost još neki naši sugrađani. Jedan od njih ističe kako čak nije ni ljut.
– Ma ja ne razumijem, ako je cijena karte 15 kuna, kako je moguće da ja ne mogu u taj autobus ući. Pa kad je gužva, koliki je problem poslati još jedan autobus da pomogne? – pita se naš drugi sugovornik, koji napominje kako je sličnu situaciju doživio u autobusu broj deset koji prometuje do Cavtata, kao i u gradskoj šestici.

– Zakasnio sam. Nekoliko puta, ali ajde nije bilo toliko prevažno i ljudi su razumjeli kad sam im javio da kasnim. Nisam čak ni ljut samo tužan i razočaran, pa za što idu sva naša davanja? Vozite se k’o gospari? Ma možeš misliti – kaže naš sugovornik.

Treće iskustvo prenijela nam je naša sugrađanka. Ona je svakodnevni putnik na mokošičkim linijama, s kojih se prekrcava na liniju broj šest.
– Osim što autobusi iz Mokošice budu prepuni i kretanje po gradu je ponekad nemoguće. Kome ću ja objasniti da tri dana zaredom kasnim na posao zbog prepunih autobusa? Srećom nisam jedina koja se tako vozi pa kad nas nekoliko ima istu priču, a svi smo različitih godina, šef može jedino slegnuti ramenima. Ono što ja nikako ne razumijem je zašto bih ja, zbog nesposobnosti uprave i nadležnih trebala ići na raniji autobus i tako gubiti svoje vrijeme? Tko će to platitit? A da vam ne spominjem kako ni tada nemam garanciju da ću se uspjeti ukrcati – ogorčena je naša sugovornica.

Što o svemu ovom kaže direktor Libertasa Đuro Deranja te u kojim slučajevima gradski prijevoznik uvodi pojačanja pročitajte u tiskanom izdanju DuLista, koji je od srijede na kioscima.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist