Aktualno

“Zaprepašten sam i šokiran”

Šokirani smo i zaprepašteni jučerašnjim izjavama gradonačelnika Andra Vlahušića i vijećnika Pera Vićana na Gradskom vijeću oko izgradnje groblja Dubac.

Nisam mislio da bi tako važan projekt kako za Župu dubrovačku, tako i za Grad Dubrovnik, mogao doći u pitanje – rekao je za duList načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli koji je upravo zbog toga otkazao jutrošnji sastanak s predstavnicima Grada Dubrovnika i tvrtke Groblje Dubac.  

– Osim što se cijeli projekt dovodi u pitanje, još se spominju i neke alternative na Nuncijati za koje prvi put čujem. Očito je riječ o nekoj dvostrukoj igri. Samo ću podsjetit da smo već duboko ušli u ovaj projekt o kojem ovisi 1600 obitelji kako iz Dubrovnika i Župe, koje čekaju da riješe svoj nedostatak grobnih mjesta, a u njega je dosada uloženo nešto manje od 5 milijuna kuna. 80 posto je uložio Grad, a 20 posto Općina Župa dubrovačka. Ovo je samo jedan nastavak problema koje smo imali s Libertasom, Vrtlarom, Vodovodom i to se nastavlja sa zajedničkom tvrtkom Groblje Dubac- dodao je Nardelli istaknuvši kako je ovakav potez „ krajnje neozbiljan“:

– Nismo na razini dječjeg vrtića, i tražim da mi se objasni koji su razlozi mogućeg dovođenja u pitanje projekt izgradnje groblja Dubac. Što se tiče izjave da nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi, moram reći da postoji dio vlasnika koji su spremni prodat zemljišta. Dakle dio ljudi je za prodaju, a dio ne. U krajnjoj mjeri postoji mogućnost izvlaštenja, ali nama to nije u interesu, već nam je u interesu dogovoriti se s ljudima.

Izvlaštenje je moguće nakon donošenja Detaljnog plana uređenja – naglasio je Nardelli dodavši kako će se sastanak održati za nekoliko dana i da će tražiti od Grada Dubrovnika da se do Božića ili Nove godine održi zajednička prezentacija projekta da se javnost informira dokle se stiglo s projektom izgradnje groblja na Dupcu.
 

Pročitajte još

Provjerite jeste li bez struje u ponedjeljak i utorak

Dulist

OSLOBOĐENJE GOLUBOVA KAMENA Trideset godina poslije…

Dulist

Venecija od iduće godine naplaćuje ulaz za jednodnevne posjetitelje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija