Aktualno

“Tko je Grad Dubrovnik da nama nešto zabranjuje?”

Načelnik Općine Konavle Luka Korda osvrnuo se na prijetnje gradonačelnika Dubrovnika Andra Vlahušića da općine neće moći odvoziti otpad na Grabovicu.

Korda je svjestan kako se Grabovica mora zatvoriti do 2013. godine jer je mjesta za odlaganje otpada sve manje. No, osudio je način na koji je gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić poručio općinama kako na Grabovici neće moći odlagati otpad.  

– Probleme oko otpada trebaju rješavati Županija i resorna ministarstva, njihovo je da pronađu lokaciju na kojoj će se zbrinjavati i prerađivati otpad. Tko je Grad Dubrovnik da nama nešto zabranjuje dok sebi produžuje rok do kojega će moći odlagati otpad na Grabovici? Ne može se dogoditi da netko jednostavno kaže ne možete iskrcavati smeće na Grabovici. To je izvan svake pameti – istaknuo je načelnik Općine Konavle Luka Korda koji je naglasio kako Općina Konavle na Grabovici „ne iskreće smeće na lijepe oči“ – Općina Konavle samo za odvoz otpada mjesečno izdvaja 92 tisuće kuna, za pravo iskrcavanja otpada mjesečno izdvajamo 13 tisuća kuna. Na to treba još nadodati PDV. Na godišnjoj razini to je 2 milijuna – ističe Korda.

– Razmišljali smo čak u Konavlima napraviti spalionicu otpada, ali ona ne bi bila isplativa jer je riječ o jako malim količinama otpada – kazao je još Luka Korda zaključivši:

– Na nivou županije treba se naći neko rješenje gdje sa smećem iako shvaćam da općinama nije lako na svom području primiti smeće, ali postoje modeli prerade otpada iz kojeg se energija može dalje iskorištavati. No, mi čekamo zadnje jutro prije zatvaranja Grabovice, a onda je prekasno tražiti rješenje.
 

Pročitajte još

FESTANJULKA U BRUXELLESU LADA JURICA Pile za mene ostaju najbolji podsjetnik odakle dolazim

Mia Njavro Banić

[FOTO] Bura ‘zadimila’ more

Zvonimir Pandža

[FOTO/VIDEO] Zatvara se Festa, misno slavlje održano na Gorici sv. Vlaha

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija