Aktualno

Zapošljavamo strance u građevini, turizmu…

Iako je trenutno u Hrvatskoj 340 595 nezaposlenih osoba Vlada premijera Milanovića utvrdila je godišnju kvotu dozvola za zapošljavanje stranaca u ovoj godini.

Kvota se doduše donosi svake godine, no među dozvolama naći će se i one iz sektora graditeljstva, koje je primjerice na jugu Hrvatske debelo u krizi. Bez novih investicija za građevinare nema ni posla. Osim u graditeljstvu određena je i kvota za zapošljavanje stranaca u turizmu i ugostiteljstvu.

Prema odluci Vlade godišnja kvota dozvola za novo zapošljavanje stranaca iznosi 988 dozvola, četiri su iz sektora graditeljstva, 614 spada na brodogradnju, te 145 na turizam i ugostiteljstvo. U kulturi će se moći zaposliti 53 stranca, u prometu njih 49, te zdravstvu čak 25. Na znanost i obrazovanje otpada 64 dozvole dok će u prerađivačkoj industriji posao moći naći 34 stranca.  
 

Pročitajte još

DIREKTOR TVRTKE ETF AIRWAYS STJEPAN BEDIĆ Želja nam je dovesti avion u Dubrovnik i dati domaćim ljudima posao

Maria Prkut

PLENKOVIĆ ‘Ideja je da se zabrani rad nedjeljom, male tvrtke više neće plaćati HGK’

Dulist

U SPOMEN NA TRAGEDIJU Položeni vijenci u more za sve poginule s Aurore

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija