Aktualno

Zapošljavamo strance u građevini, turizmu…

Iako je trenutno u Hrvatskoj 340 595 nezaposlenih osoba Vlada premijera Milanovića utvrdila je godišnju kvotu dozvola za zapošljavanje stranaca u ovoj godini.

Kvota se doduše donosi svake godine, no među dozvolama naći će se i one iz sektora graditeljstva, koje je primjerice na jugu Hrvatske debelo u krizi. Bez novih investicija za građevinare nema ni posla. Osim u graditeljstvu određena je i kvota za zapošljavanje stranaca u turizmu i ugostiteljstvu.

Prema odluci Vlade godišnja kvota dozvola za novo zapošljavanje stranaca iznosi 988 dozvola, četiri su iz sektora graditeljstva, 614 spada na brodogradnju, te 145 na turizam i ugostiteljstvo. U kulturi će se moći zaposliti 53 stranca, u prometu njih 49, te zdravstvu čak 25. Na znanost i obrazovanje otpada 64 dozvole dok će u prerađivačkoj industriji posao moći naći 34 stranca.  
 

Pročitajte još

NAJAVA RADOVA Tko je u petak bez struje?

Dulist

PRED VRATIMA JE PROMJENA VREMENA Za vikend pripremite ombrele

Dulist

Dubrovčanin Đuro Sessa na čelu Europske udruge sudaca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija