Aktualno

ZAPOČEO ‘ADVENTSKI KALENDAR’ Uređen izlog apoteke kod zvonika

adventski kalendar dan prvi 5

Uređenjem izloga Ljekarne Dubrovnik kod zvonika započeo je „Adventski kalendar na Stradunu”, a otvorili su ga učenice Umjetničke škole uz vodstvo profesorice Ivane Dražić Selmani.

Naime, kako bi Stradun kao centralno mjesto događanja 5. Dubrovačkog zimskog festivala izgledao što ljepše i primjerenije blagdanskom ugođaju, Grad Dubrovnik osmislio je projekt „Adventski kalendar na Stradunu“.

Učenice i učenici osnovnih škola Lapad, Mokošica, Ivana Gundulića, Marina Držića, Marina Getaldića i Antuna Masle te mališani iz dječjih vrtića „Izviđač“ i „Pile“ na čelu sa svojim voditeljima izradit će koncepte uređenja i dekorirati izloge, a mladim kreativcima pomoći će i učenice i učenici Umjetničke škole Luke Sorkočevića kao i polaznici likovnih radionica Doma Marina Držića i Umjetničke galerije Dubrovnik. Koordinatorice projekta su gospođe Lucija Perojević i Rajna Inić.

Uređenje izloga nastavit će se sve do 16. prosinca, a uz napomenu da su pojedine škole uz uređenje izloga pripremile i prigodni program, ovotjedni raspored je sljedeći:

• srijeda, 5. prosinca – izlog bistroa/slastičarnice „Apetit“, OŠ Lapad, od 12:30 sati
• petak, 7. prosinca – Izlog knjižare „Algebra“ (ex-Algoritam), OŠ Ivana Gundulića, od 18:00 sati uz svečani program (pjesma, recitacija, ples…).
• subota, 8. prosinca – izlog slastičarnice „Gossip“, OŠ Marina Držića u 9:00 sati
• nedjelja, 9. prosinca – izlog optike „Borza grupe“, OŠ Marina Držića u 10:00 sati

Pročitajte još

GRAĐANI OPTIMISTIČNI Bolja financijska situacija nego lani, ipak nije vrijeme za kupnju stana ili automobila

Dulist

[VIDEO/FOTO] Dirljiva humanitarna akcija za Roka uz stihove vječnog Luka Paljetka

Dulist

JAVNA TRIBINA ‘FREKVENCIJA I EKRANI’ Poznati novinari dijele iskustva iz svoje struke

Dulist