Grad

Započeli radovi popravka oštećenog pločnika u Ulici svetog Dominika

Započeli radovi popravka oštećenog pločnika u Ulici svetog Dominika

S prvim danom ožujka započeli su radovi popravka oštećenog pločnika u Ulici svetog Dominika u povijesnoj gradskoj jezgri. Protekom vremena, kamene ploče pucaju zbog opterećenja i dotrajalosti te dolazi do ulegnuća na pojedinim dijelovima što predstavlja moguću opasnost za prolaznike i izgledom je neprimjereno zaštićenoj baštini.

Predviđeno trajanje izvođenja radova je deset dana, zbog čega će se 2. do 10. ožujka ulica djelomično zatvarati za motorna vozila. Prolazak ulicom bit će omogućen pješacima i vozilima hitnih službi, a karići će se preusmjeriti na ulazak u gradsku jezgru s Pila. Iz istog razloga Upravni odjel za promet u navedenom razdoblju neće izdavati dozvole za prometovanje starom gradskom jezgrom. Planirani troškovi sanacije iznose 80 tisuća kuna bez PDV-a, a radove provodi Upravni odjel za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, sukladno Ugovoru o izvođenju radova održavanja pločnika u povijesnoj jezgri s ugovornim izvođačem tvrtkom Građevinar Quelin d.d.

Nastavak je to uređenja pločnika u gradskoj jezgri i njenoj kontaktnoj zoni obnovom i zamjenom oštećenog kamena, a svi radovi se provode sukladno uputama i uz odobrenje Konzervatorskog odjela u Dubrovniku. Podsjetimo, tijekom 2020. uređen je novi plato Pile, u sklopu cjelovite obnove nogostupa zapadnog pristupa povijesnoj jezgri u ukupnoj površini od 1.100 kvadratnih metara. Također, sanirana su i najveća oštećenja kamena na više lokacija na Stradunu, a 2019. godine u fazama je saniran pločnik Gundulićeve poljane te ispred crkve svetog Vlaha.

Sa značajnijim rekonstrukcijama pločnika na području povijesne jezgre, u koordinaciji s Konzervatorskim odjelom u Dubrovniku i Zavodom za obnovu, Grad Dubrovnik nastavit će i u idućim programskim razdobljima.

Pročitajte još

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist