Grad

The Sun se raspisao o ljepotama Dubrovnika

Direktorica TZ grada Dubrovnika, Ana Hrnić, ugostila je novinarku Mary Novakovich, koja je nakon svog boravka u gradu, krajem rujna 2020. objavila svoj prvi članak o Dubrovniku u The Telegraphu koji broji oko 20 milijuna čitatelja mjesečno.

Članak pod nazivom ‘DUB BE GOOD TO ME – From medieval walls to the clear Adriatic sea – relax in Croatia`s stunning walled city of Dubrovnik’, objavljen je u jednom od najčitanijih britanskih tabloida The Sun. Autorica navedenog članka, Mary Novakovich, koja piše i za druge prestižne britanske magazine kao što su The Guardian, The Telegraph i Daily Mail, boravila je u Dubrovniku u kolovozu, 2020. godine u organizacijiHrvatske turističke zajednice, predstavništva u Londonu, TZ Dubrovačko-neretvanske županije, TZ grada Dubrovnika te TZ Mljeta. Osim prirodnih i kulturnih ljepota Dubrovnika, lokacija snimanja popularne serije Igra prijestolja, čistog mora, novinarka ističe i ljepote otoka Lokruma.

Nakon niza objavljenih članaka  o Dubrovniku u stranim medijima kao što su CNN, Lonely Planet i Washington Post, ovo je još jedan nastavak velike promocije Dubrovnika kao turističke destinacije na nama bitnom Britanskom tržištu. Prema podacima za prijavu gostiju iz sustava eVisitor, u 2019. godini zabilježeno je 197.365 dolazaka turista iz UK, a ostvareno je 916.320 noćenja, a u prošloj, 2020. godini, zabilježeno je 22 006 dolazaka, što je 11% od ukupnog broja dolazaka u 2019., a ostvareno je 97 441 noćenja, odnosno 11% od ukupnog broja noćenja iz 2019.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.  

Pročitajte još

Skala jutros nije zaplovila prema Lokrumu

Dulist

Dubska i Neumska ulica dobivaju nove cjevovode vodoopskrbe

Dulist

TURISTIČKO VIJEĆE Započeo je oporavak, vidljiv je porast broja turista

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija