Grad

The Sun se raspisao o ljepotama Dubrovnika

The Sun se raspisao o ljepotama Dubrovnika

Direktorica TZ grada Dubrovnika, Ana Hrnić, ugostila je novinarku Mary Novakovich, koja je nakon svog boravka u gradu, krajem rujna 2020. objavila svoj prvi članak o Dubrovniku u The Telegraphu koji broji oko 20 milijuna čitatelja mjesečno.

Članak pod nazivom ‘DUB BE GOOD TO ME – From medieval walls to the clear Adriatic sea – relax in Croatia`s stunning walled city of Dubrovnik’, objavljen je u jednom od najčitanijih britanskih tabloida The Sun. Autorica navedenog članka, Mary Novakovich, koja piše i za druge prestižne britanske magazine kao što su The Guardian, The Telegraph i Daily Mail, boravila je u Dubrovniku u kolovozu, 2020. godine u organizacijiHrvatske turističke zajednice, predstavništva u Londonu, TZ Dubrovačko-neretvanske županije, TZ grada Dubrovnika te TZ Mljeta. Osim prirodnih i kulturnih ljepota Dubrovnika, lokacija snimanja popularne serije Igra prijestolja, čistog mora, novinarka ističe i ljepote otoka Lokruma.

Nakon niza objavljenih članaka  o Dubrovniku u stranim medijima kao što su CNN, Lonely Planet i Washington Post, ovo je još jedan nastavak velike promocije Dubrovnika kao turističke destinacije na nama bitnom Britanskom tržištu. Prema podacima za prijavu gostiju iz sustava eVisitor, u 2019. godini zabilježeno je 197.365 dolazaka turista iz UK, a ostvareno je 916.320 noćenja, a u prošloj, 2020. godini, zabilježeno je 22 006 dolazaka, što je 11% od ukupnog broja dolazaka u 2019., a ostvareno je 97 441 noćenja, odnosno 11% od ukupnog broja noćenja iz 2019.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.  

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist