Aktualno

Započela izgradnja luksuzne stambeno-poslovne zgrade na Pločama

Započela izgradnja luksuzne stambeno-poslovne zgrade na Pločama

Započela je izgradnja luksuzne stambeno-poslovne građevine na Pločama, prema suvremenom dizajnu renomiranog dubrovačkog arhitekta, Krunoslava Ivanišina u slikovitoj vizuri dubrovačkog krajolika, ističu u priopćenju za medije iz agencije IMB Nekretnine.

-Na atraktivnoj lokaciji na Pločama, uz Put od Bosanke započeli su radovi na izgradnji stambeno-poslovne građevine. Projekt se razvija na zemljištu koje je još od 1990. godine u građevinskoj zoni. U skladu s Generalnim urbanističkim planom (GUP) i Zakonom o gradnji, izdane su građevinske dozvole, uz pravomoćno rješenje istih iz travnja 2023. godine, za gradnju na k. č. br. 1688/8, 1688/3 i 1688/9 k.o. Dubrovnik, investitoru Mala kuća d.o.o. iz Dubrovnika. Planiran je završetak izgradnje unutar dvogodišnjeg roka, zbog pauze u radovima tijekom ljetnih mjeseci – naveli su u priopćenju.

Započela izgradnja luksuzne stambeno-poslovne zgrade na Pločama

-Kako bi se postigla slikovita vizura i integrirao moderan stil u lokalno obilježje krajolika, ovaj projekt potpisuje renomirani dubrovački arhitekt, profesor Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Krunoslav Ivanišin sa svojim projektnim uredom IVANIŠIN. KABASHI. ARHITEKTI d.o.o., čiji su radovi prepoznatljivi i nagrađivani u svijetu arhitekture. Projektom je zamišljeno da se građevina uklopi u okoliš dijelom ukopana u teren, uz interpolaciju drveća i zelenila, stvarajući sklad u vizuri krajobraza. Osim arhitektonskog dizajna, posebna pažnja posvećena je hortikulturnom uređenju. Više od 30 posto površine parcela bit će hortikulturne površine s naglaskom na autohtone vrste drveća poput čempresa, magnolije, agruma i mediteranskog grmlja kao oleandera i lavande. Zelene vrtove uokvirivat će žive ograde, a vrtni zidovi i podzidi bit će obloženi klesanim kamenom. Kompletno će biti ukopana garaža, dok će se prostrane stambene i poslovne jedinice prostirati na etažama: suteren, prizemlje, dva kata i potkrovlje. Dizajn građevine podsjeća na vile okružene zelenilom. Naglasak je stavljen i na kombinaciju kamenih i fasadnih obloga u tonovima vapnenca iz okruženja. Prohodne površine oko građevine bit će popločane kamenom ili tavelama, čime se postiže sklad i povezanost s okolišem. Svi stanovi i apartmani bit će obogaćeni vanjskim prostorima, uključujući loggie, vrtove i terase, nudeći ekskluzivnu kombinaciju privatnosti i otvorenog prostora s pogledom na more i Grad. Projekt spada u kategoriju luksuznih nekretnina kakvih Dubrovniku nedostaje. Ekskluzivno zastupanje u prodaji nekretnina povjereno je agenciji IMB Nekretnine d.o.o. iz Dubrovnika – naglašava se u priopćenju.

Pročitajte još

Kakvo nas ljeto očekuje?

Dulist

ZBOG RADOVA Dio ulica danas bez vode, na snazi i privremena prometna regulacija

Dulist

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist