Crna kronika

ZAPLJENA DROGE U OPUZENU Grmoja: Napravljena je šteta za njenu obitelj i tvrtku, ali i za političku stranku

ZAPLJENA DROGE U OPUZENU Grmoja: Napravljena je šteta za njenu obitelj i tvrtku, ali i za političku stranku

Policijski službenici protekle su nedjelje na području Opuzena zaplijenili 73 kilograma kokaina u oplatama kontejnera s bananama u skladištu jedne tvrtke koja se bavi uvozom banana iz Južne Amerike. Riječ je o dosad najvećoj zaplijeni kokaina u Hrvatskoj čime je razbijen drugi zločinački krijumčarski lanac droge morem iz Južne Amerike prema Hrvatskoj i dalje. Bio je skriven u kontejneru punom banana koji je, smatra policija, sasvim slučajno završio u skladištu tvrtke ‘Frigo Bonsai’ čija je suvlasnica bivša dogradonačelnica Metkovića i jedna od osnivačica Mosta Katarina Ujdur, prenosi RTL.

-Moram reći da ta tvrtka odnosno ta gospođa nema nikakve veze s tim, to je mjesto bilo pogodno za izvlačenje kokaina – rekao je Hrvoje Neusidl, voditelj Odjela kriminaliteta droga PU dubrovačko-neretvanske.  Zbog neugodne situacije tvrtka je angažirala i odvjetnicu.

-Moj klijent, tvrtka Frigo Bonsai kao i direktorica ove tvrtke nisu niti na koji način povezani sa zaplijenom droge koja se dogodila u Metkoviću  – istaknula rekla je Sanja Mišević, odvjetnica tvrtke Frigo Bonsai.

-Napravljena je šteta za njenu obitelj kao i tvrtku, ali i za nas kao političku stranku. Ne vjerujem da će iz naslova vrištiti da osnivačica tvrtke nema ništa s time, mi ćemo pokušati iz nastupa sve to demantirati – rekao je – rekao je saborski zastupnik Nikola Grmoja (MOST).

Krajem siječnja policija je upala kod jednih supružnika – koji su cijeli biznis navodno vodili iz svoje vile. U ove dvije akcije zaplijenjeno je više od 100 kilograma kokaina, što bi na uličnom tržištu vrijedilo 50 do 70 milijuna kuna.

Izvor: RTL Vijesti

Pročitajte još

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist

Vozio s 2,5 promila alkohola u krvi, ostao bez dozvole na tri mjeseca

Dulist