Crna kronika

Pavličević: Droga je stigla iz Ekvadora u Luku Ploče odakle je trebala biti distribuirana

Pavličević: Droga je stigla iz Ekvadora u Luku Ploče odakle je trebala biti distribuirana

Načelnik PU dubrovačko-neretvanske policije Ivan Pavličević o detaljima akcije u kojoj su zaplijenjena 73 kilograma kokaina rekao je više u Dnevniku Nove TV.

-Ovdje se radi o višemjesečnom kriminalističkom istraživanju PU dubrovačko-neretvanske u suradnji s djelatnicima Ravnateljstva policije, Uprave kriminalističke policije, PNUSKOK-om i koordinacijom nacionalnog DORH-a i USKOK-a. Okidač je bio u večernjim satima kad su počinitelji prišli kontejneru s bananama i drogom i počeli vaditi pakete, tada su intervenirali policijski službenici – rekao je Pavličević.

-Droga je stigla iz Južne Amerike, konkretno iz Ekvadora. Ovo je prva ruka, dakle bez posredovanja, s mjesta ‘proizvodnje’ u Luku Ploče odakle je trebala biti distribuirana – objasnio je Pavličević. Navodi da je i ova kriminalna skupina imala jasno razrađene zadatke unutar same skupine.

-Konkretno, ove osobe su imali zadatak iz skrivenog prostora izvaditi drogu i distribuirati ju najvećim dijelom na područje Hrvatske, ali i u druge zemlje u okruženju i zemlje Europske unije. Oni su bili izvršitelji koji su uhvaćeni na mjestu događaja i oni su kao takvi i procesuirani – dodao je Pavličević.

Za akciju koja je obavljena u siječnju, a u kojem je razbijena još jedna kriminalna skupina, kaže kako nisu povezane, prema dosadašnjim podacima.

-U siječnju je bila jedna kriminalna skupina u kojoj su uhićene četiri osobe. To je bio nastavak akcije koja je počela još prošle godine u lipnju, kad je zaplijenjeno 24 kilograma kokaina. Ova druga skupina je neovisna o prvoj, ali to ne znači da nećemo doći u nekom daljnjem kriminalističkom istraživanju do zajedničkih osoba koje sve skupa koordiniraju i koje su članovi zajedničkog zločinačkog udruženja – istaknuo je Pavličević. Više pročitajte ovdje.

 

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist