Aktualno

Zapečaćen ured Blagaićevog “Profectusa”

Zapečaćen ured Blagaićevog "Profectusa"

Porezna uprava zapečatila je ured tvrtke „Profectus“ u vlasništvu poduzetnika Vicenca Blagaića, donosi Slobodna Dalmacija. Sve zbog poreznog duga iz 2011. od oko 700 tisuća kuna.

No, kako Slobodnoj tvrdi Blagaić, koji je dubrovačkoj javnosti poznati po projektu Hrvatski san na predjelu Tri sestrice u Dubrovačkom primorju, ostale tvrtke iz njegove „Profectus Grupe“ posluju bez poteškoća.

– Poreznici su već tri godine u „Profectusu“ i nikada nisu našli ništa sporno, a sada su me blokirali po političkom naputku bivše vlasti. Dio duga već sam podmirio, pa očekujem da mi Porezna uprava dopusti plaćanje ostatka u ratama i da mi skine plombu s ureda.

Zbog općeg stanja u našem gospodarstvu nisam uspio naplatiti neka svoja potraživanja, ali država traži podmirivanje PDV-a za ispostavljene račune – izjavio je Vicenco Blagaić za Slobodnu Dalmaciju, dodajući kako će zajedno „s kolegama poduzetnicima osnovati udrugu ugnjetavanih od Porezne uprave, jer sve ima svoje granice“.

– Što se tiče moje tvrtke, već sam podnio kaznenu prijavu protiv šefova Porezne uprave, jer su mi zapečatili ured i tako otežali normalno poslovanje – rekao je Vicenco Blagaić.

Pročitajte još

[FOTO] SERAY VOLI TRADICIJU Studentica iz Turske u nošnji Dubrovačkog primorja

Nora Di Leo

PROVJERILI SMO Dubrovnik bez podataka o američkim bullyjima XL i stafordima

Marko Džamarija

Cijene u siječnju više za 4,1 posto, najveći porast u restoranima i hotelima

Dulist