Aktualno

Zapečaćen ured Blagaićevog “Profectusa”

Porezna uprava zapečatila je ured tvrtke „Profectus“ u vlasništvu poduzetnika Vicenca Blagaića, donosi Slobodna Dalmacija. Sve zbog poreznog duga iz 2011. od oko 700 tisuća kuna.

No, kako Slobodnoj tvrdi Blagaić, koji je dubrovačkoj javnosti poznati po projektu Hrvatski san na predjelu Tri sestrice u Dubrovačkom primorju, ostale tvrtke iz njegove „Profectus Grupe“ posluju bez poteškoća.

– Poreznici su već tri godine u „Profectusu“ i nikada nisu našli ništa sporno, a sada su me blokirali po političkom naputku bivše vlasti. Dio duga već sam podmirio, pa očekujem da mi Porezna uprava dopusti plaćanje ostatka u ratama i da mi skine plombu s ureda.

Zbog općeg stanja u našem gospodarstvu nisam uspio naplatiti neka svoja potraživanja, ali država traži podmirivanje PDV-a za ispostavljene račune – izjavio je Vicenco Blagaić za Slobodnu Dalmaciju, dodajući kako će zajedno „s kolegama poduzetnicima osnovati udrugu ugnjetavanih od Porezne uprave, jer sve ima svoje granice“.

– Što se tiče moje tvrtke, već sam podnio kaznenu prijavu protiv šefova Porezne uprave, jer su mi zapečatili ured i tako otežali normalno poslovanje – rekao je Vicenco Blagaić.

Pročitajte još

PROČEŠLJALI SMO POSLOVANJE DUBROVAČKE TVORNICE Najam ‘donio’ TUP-u u 2020. skoro 4 milijuna kuna

Dulist

NA ‘FESTIVALU SLOBODE’ PUŠTALI GUNDULIĆEVU ‘HIMNU’ Franković: Koje licemjerstvo. Znaju li da sloboda nosi odgovornost?

Dulist

MORAO NAPUSTITI DUGOGODIŠNJI KROV NAD GLAVOM, SITUACIJA SE ČINILA BEZNADNOM Branitelj Dragan Čobanski dobit će stan na Batali

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija