Aktualno

Sumnjiva prodaja Vrtlarove zemlje u Solitudu!

Sumnjiva prodaja Vrtlarove zemlje u Solitudu!

Unatoč tome što u petak Skupština Vrtlara nije održana, ekspresno je donesena odluka o imenovanju novih članova Nadzornog odbora te gradske tvrtke.

Naime, kako Skupština nije bila dobro pripremljena, odnosno kako članovima nisu dostavljeni materijali Skupština je poništena. I to je službena priča, mada se u javnosti može čuti kako je Skupština odgođena budući da se članovi nisu slagali oko nove prodaje zemljišta u Solitudu.

Naime, Grad Dubrovnik je kupac Vrtlarovog zemljišta kojeg bi bez naknade ustupio grupi dubrovačkih poduzetnika, te na njemu izgradio potrebu infrastrukturu za stambeno – poslovni komleks kojeg tamo namjeravaj graditi. Riječ je o zemljištu čiju je vrijednost sudski vještak procijenio na 4,3 milijuna kuna, a prema našem grubom matematičkom izračunu radi se o parceli od preko 5 tisuća metara četvornih.

Na skorašnjem Gradskom vijeću trebala bi biti i donesena odluka po kojoj bi Grad Dubrovnik bez naknade izgradio cijelu infrastrukturu za poslovno – stambeni kompleks koji se planira graditi na obližnjoj parceli. Posebno je zanimljivo kako bi Gradsko vijeće ujedno trebalo donijeti odluku o prenamjeni zemljišta u građevinsko budući da se sada vodi, a tako i prodaje kao pašnjak ili oranica. Ne treba ni spominjati odnos cijena, odnosno vrijednost građevinskog zemljišta naspram pašnjaka ili oranice, te se bez puno mudrovanja može zaključiti kako se kupnjom zemljišta prije same prenamjene u građevinsko čini velika materijalna šteta Vrtlaru, tvrtki u vlasništvu Grada Dubrovnika.

Neslužbeno doznajemo, kako većinski dio susjednog zemljišta za kojeg bi Grad Dubrovnik besplatno izgradio svu infrastrukturu za stambeno – poslovni kompleks, posjeduje obitelj Kralj.

Inače, vladajuća struktura je na Skupštini (koja nije održana) donijela odluku o imenovanju novih članova Nadzornog odbora Društva. Na mjesto Patricije Mage Vidak iz kvote Vićanove Nezavisne liste postavljen je Milan Perić. Za razliku od Mage Vidak, koja je sama dala ostavku, Skupština je odlučila smijeniti SDP-ovca Boška Skaramucu. Iako to nije službeno zavedeno, spominje se kako se Skaramuca protivio novoj prodaji Vrtlarovih parcela u Solitudu. Na Skaramucino mjesto postavljen je glasnogovornik Grada Dubrovnika Zoran Obradović, što je posebno ražestilo SDP-ovce, jer se broj njihovih ljudi nepravedno smanjuje u Nadzornim odborima gradskih tvrtki.

 

Pročitajte još

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović