Grad

Zamjenica gradonačelnika Tepšić: ‘Atraktivna i živa kulturna scena grada, sjajna je za razvoj mladih’

Zamjenica gradonačelnika Tepšić: 'Atraktivna i živa kulturna scena grada, sjajna je za razvoj mladih'

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić i pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Julijana Antić Brautović primile su danas u Velikoj vijećnici ravnatelje i nove, mlade vježbenike ustanova u kulturi.

Bila je ovo ujedno i prilika za prezentiranje programa zapošljavanja vježbenika koje je gradska uprava Grada Dubrovnika pokrenula po prvi put tijekom prošle 2023. godine, s jasnim ciljem da se mladim visokoobrazovanim generacijama u području kulture i umjetnosti osigura neophodni vježbenički staž za polaganje stručnih ispita.

Zamjenica Tepšić iskazala je zadovoljstvo današnjim susretom i predstavljanjem mladih vježbenika koji se obrazuju za zvanja knjižničara, kustosa, dokumentarista i restauratora. Ravnateljice i ravnatelji ustanova u kulturi: Dubrovačkih knjižnica, Muzeja Domovinskog rata, Umjetničke galerije Dubrovnik, Doma Marina Držića te Dubrovačkih muzeja usuglašeni su kako je ovaj program zapošljavanja i angažman mladih sjajna prilika za njihov razvoj i poticaj kulturnoj sredini kao što je Dubrovnik.

– Sigurni smo kako ovaj program doprinosi ostanku mladih, stručnih ljudi u našem gradu te da će imati pozitivan utjecaj na daljnje očuvanje baštine, ali i opću kulturnu scenu Grada, koja je živa, atraktivna, aktivna ali i obvezujuća za sve nas. Naime, živimo u gradu UNESCO-ve kulturne baštine koju ove godien posebno slavimo budući da obilježavamo 45. obljetnicu upisa Staroga grada Dubrovnika na UNESCO-ov Popis svjetske baštine, 15. obljetnicu upisa Feste sv. Vlaha na Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva te upis arhivskih fondova iz razdoblja Dubrovačke Republike na UNESCO-ovu listu Sjećanje svijeta u studenome 2023. godine – istaknula je zamjenica u svom kratkom izlaganju.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

Izrađuje se Plan pripravnosti i upravljanja rizicima za povijesnu jezgru vrijedan 75 tisuća eura

Dulist

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje do petka

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist