Aktualno

ZAMIJENIO IH BETON Nastala ‘polemika’ oko uklonjenih stupića u Širokoj ulici

ZAMIJENIO IH BETON Nastala 'polemika' oko uklonjenih stupića u Širokoj ulici

Tri kamena stupića na početku Široke ulice ove su nedjelje ‘podigla prašinu’ među Dubrovčanima. Naime, kako su objavili u Facebook grupi Jedno drugo vrijeme, vrijeme dobrih Duhova od Grada, Dubrovčana dobra duha, od triju stupića, preostao je samo jedan dok su druga dva uklonjena i njihovo je mjesto zabetonirano.

-Postavljena su bila tu tri kamena pižula ko stubići da ne bi Širokom išla dostavna i druga vozila. Pamtim da smo tu čak i ‘kišali’ kad nije bilo mjesta u đirati Stradunom po izlozima. Sad su ih skinuli možebit’ da bi ta ista prometala mogla ući u Široku. Sve za ugostiteljstvo i turizam – napisano je u grupi.

Iako su Dubrovčani u komentarima burno reagirali kako su ovakvi potezi nečuveni, treba ipak ukazati na pravi razlog zbog kojeg su stupići maknuti. Naime, iz Grada Dubrovnika su početkom ožujka uputili priopćenje u kojem su izvijestili kako su krenuli sa sanacijom kupa u povijesnoj jezgri nakon orkanske bure, u kojem, među ostalim, stoji da je ‘od Konzervatorskog odjela zatražena suglasnost za privremeno uklanjanje stupića u Širokoj ulici kako bi se moglo pristupiti vozilom s dizalicom’.

Od početka sanacije prošlo je gotovo 20 dana pa se nadamo da će se uskoro po završetku radova sjetiti i ukloniti beton te vratiti stupiće na njihovo mjesto.

Foto: Facebook/Jedno drugo vrijeme, vrijeme dobrih Duhova od Grada, Dubrovčana dobra duha

Pročitajte još

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist