Grad

ZAKUPCI, JAVITE SE Grad priprema nove mjere za pomoć gospodarstvenicima

ZAKUPCI, JAVITE SE Grad priprema nove mjere za pomoć gospodarstvenicima

U kontinuitetu mjera pomoći gospodarstvenicima, koje Grad Dubrovnik provodi od samog početka korona krize, upućeni su dopisi zakupnicima javnih površina i poslovnih prostora u vlasništvu Grada na temu mogućeg smanjenja ugovorenih iznosa zakupnine u razdoblju od 1. studenog 2021. do 1 . ožujka 2022. godine.

Naime, s danom 31. listopada prestaju važiti prethodno doneseni akti Gradskog vijeća kojima je za razdoblje kolovoz-listopad 2021., a kao pomoć na početku gospodarskog oporavka, odobreno produljenje mjere umanjenja iznosa zakupnine za poslovne prostore i javne površine kategorijama zakupnika i prema djelatnostima koje obavljaju.

Kako bi se pravedno definirale i pravovremeno donijele nove mjere pomoći, od zakupnika se traži da u navedenom roku, do 20. listopada, dostave ispunjen obrazac zahtjeva za umanjenje zakupnine, a prethodno idućoj sjednici Gradskog vijeća koja će se održati krajem listopada kako bi se o tome moglo argumentirano raspravljati na samoj sjednici.

U sklopu zahtjeva podnositelji su dužni dostaviti podatak o ostvarenom prihodu/primitku za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2021. u odnosu na isto razdoblje 2019. godine te isti dokazati obrascima predanim nadležnoj poreznoj upravi.

Dodano, od zakupnika se traži i da dostave broj stalno zaposlenih djelatnika na dan 29. rujna 2021. godine te i da taj izneseni podatak potkrijepe relevantnim dokazom nadležnog tijela.

Zakupnicima koji ne dostave zahtjeve, odnosno čiji zahtjevi budu nepravodobni i nepotpuni, ispostavit će se računi s cjelokupnim iznosima ugovorenih zakupnina.

Podsjetimo, unatoč izraženom padu proračunskih prihoda tijekom pandemije, Grad Dubrovnik je nizom mjera pomogao lokalnim gospodarstvenicima kako bi što lakše prebrodili razdoblje do početka gospodarskog opravka.

Dopis zakupnicima i svi potrebni obrasci nalaze se na stranici Upravnog odjela za poslove gradonačelnika pod rubrikom Dokumenti upravne jedinice.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist