Zanimljivosti

Zaklada Ana Rukavina: Prikupljeno 1,5 milijun kuna!

ana rukavina1

Više od 30.000 ljudi u petak je na glavnom zagrebačkom trgu, uživajući u odličnoj atmosferi i glazbi vrhunskih domaćih glazbenika, podržalo rad Zaklade Ana Rukavina i pridonijelo ostvarenju Aninog sna!

Tijekom šestog po redu koncerta „Želim život“  građani su humanitarni broj 060 9000 nazvali čak 240.953 puta i na taj način donirali 1.481.861 kuna za daljnju tipizaciju krvi koja je izuzetno važna kako bi hrvatski Registar krvotvornih matičnih stanica bio što operativniji.
Besplatnim koncertom na Trgu bana Josipa Jelačića, uz izravan prijenos na Novoj TV, Zaklada Ana Rukavina još jednom se zahvalila građanima koji su nesebičnim donacijama pomogli u ostvarenju misije Zaklade – spašavanju života.

Poznata imena domaće estrade: Boris Novković, Dražen Zečić, E.T., Feminem, Goran Karan, Halid Bešlić, Iva Herceg, Ivana i Marija Husar, Jasmin Stavros,  Jole, Klapa Intrade, Luka Nižetić, Maja Šuput, Massimo, Miroslav Škoro, Novi fosili i Prljavo kazalište u petak su priredili izuzetnu glazbenu noć koja se pretvorila u slavlje tridesetak tisuća građana koji su, okupivši se na Trgu, zaustavili i promet ZET-ovih tramvaja.

A razloga za slavlje u Zakladi itekako ima: djelovanjem Zaklade Ana Rukavina do sada je spašeno 13 života i to zahvaljujući brojnim donorima i donatorima koji su omogućili Zakladi da tijekom pet uspješnih godina rada unaprijedi rast hrvatskog Registra krvotvornih matičnih stanica koji trenutno broji više od 33.000 dobrovoljnih darivatelja, od čega je više od 26.000 uzoraka tipizirano. U cilju tipizacije preostalih 7.000 uzoraka krvi, za što je potrebno prikupiti još gotovo 7 milijuna kuna, uglednim osobama iz hrvatskog javnog života u call centru se pridružio i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primajući pozive građana i prikupljajući donacije.

Rad Zaklade nastavlja se i dalje s trajnom misijom spašavanja ljudskih života!

Pročitajte još

Zagrebačka banka uvodi veliku novost za građane

Dulist

I Josipovac pleše za pobjedu Baby Lasagne

Dulist

PORUKA OBOŽAVATELJIMA UOČI FINALA Baby Lasagna: Hvala vam do neba

Dulist