Sport

ZAJEDRIT ĆE I DUBROVČANI U 11 sati počinje 89. Mrdujska regata

ZAJEDRIT ĆE I DUBROVČANI U 11 sati počinje 89. Mrdujska regata

Nakon kiše uvijek dolazi sunce, pa tako i ove nedjelje kada će zajedriti 89. najmasovnija utrka krstaša – Mrdujska regata.

Odluka Regatnog odbora o odgodi starta danas, nedjelja, u 11 sati, pokazala se kao pun pogodak – flota je ostala na sigurnom, sudionici su izbjegli subotnje ‘divljanje’ juga pa ih sve danas čeka jedrenje na standardnoj ruti – startna linija ispred splitske gradske luke, jedrenje put i oko otočića Mrduje između Brača i Šolte, te nazad u Split, sve u dužini 22 nautičke milje.

Startna lista ima popis od 152 broda, a posade čeka regatavanje s puno sunca i malo vjetra.

Podsjetimo, dubrovački jedriličar Jadran Gamulin, član JK Orsan, dobitnik je zlatne plakete za 20 godina vjernosti Mrdujskoj regati. Prsten za 25 godina vjernosti ove godine će dobiti Dražen Tvrdić, a zlatnu plaketu za 20 godina vjernosti zaslužili su uz Gamulina i Ivo Bui, Davor Gojanović i Božidar Kovačić. Laureati za srebrnu plaketu, odnosno za 15 godina jedrenja na omiljenoj Mrdujskoj regati su Darko Bravić, Željko Knezić i Cvetko Nikolić, dok će brončanu plaketu za 10 godina jedrenja dobiti Ivan Dražić Šegrt, Niko Jerković, Žarko Juraga i Darko Smrkinić. Mrdujsku povelju, za 5 godina vjernosti, preuzet će Ante Bezić, Tonči Čerina, Mihovil Gattin, Aleksandar Lipanović i Slavko Milinović.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist