Politika

ZAISKRILO OKO TOM JONESA ‘Dubrovčani nisu socijalni slučajevi, karte su planule u roku od 24 sata’

ZAISKRILO OKO TOM JONESA 'Dubrovčani nisu socijalni slučajevi, karte su planule u roku od 24 sata'

Tijekom rasprave o izvješću gradonačelnika Frankovića ponovno se povelo pitanje koncerta Tom Jonesa te je zaiskrilo između HNS-ova Miha Obradovića, Marine Vučković Matić i gradonačelnika. Vijećnica Marina Vučković Matić istaknula je kako nije upitno je li se koncert trebao održati, već da je Grad trebao postaviti svoje uvjete te da se trebalo omogućiti sugrađanima koji nisu uspjeli kupiti kartu da čuju i gledaju koncert.

-Najlakše je popovati, a ništa ne raditi, u tome ste vi ih HNS-a maheri. Građanima ste godinama obećavali međunarodnu zvijezdu i nista uspjeli. Došla je mega zvijezda na Stradun, menadžer Andrea Bocellija isti je menadžer kao i kod Il Vola. Rekao je odmah što ne može i rekli smo mu da nam pokaže gdje i što može. Svaka stolica je prebrojena 5 minuta prije koncerta. Svi koji su htjeli snimiti koncert nisu mogli, odmah su ih opominjali. Postoje jasna pravila i uvjeti, moramo ih poštovati. Prvo pitanje svih zvijezda od Stinga pa na dalje koje smo kontaktirali jest tko je tu pjevao prije mene? Najviše bih volio da je Tom Jones pjevao na Stradunu i da je cijeli Stradun bio pozornica. Mi smo molili da se postavi ekran sa zvučnicima da Toma Jonesa mogu čuti i oni koji nisu uspjeli kupiti kartu jer su se rasprodale u 24 sata. Ali, nisu nam dali jer postoje uvjeti – rekao je Franković.

Miho Obradović mu je odgovorio da se stvara dojam da je HNS bio protiv koncerta Jonesa.

-Nije tako, ali moglo se to drukčije. Dubrovnik je Dubrovnik i mislim da ne moramo skidati gaće pred svima, mislim da bi Dubrovnik morao imati svoje kriterije – rekao je Obradović.

Marina Vučković Matić kratko je replicirala da ako su pravila igre takva, da su ona onda samo za odabrane.

-Imat ćete pravo birati i biti birani pa pokušajte dovesti neku veliku zvijezdu. Nije to tako jednostavno, do Bocellija smo probali doći pet puta i nije išlo. Ali, Il Volo nam je otvorio put. Uvjeti koje nam propišu su striktni. Nakon samog koncerta Tom Jones je odredio četvero ljudi koji će se imati priliku sresti s njime na nekoliko minuta. Naši brojni sugrađani mogli su doživjeti tu vrhunsku glazbu. To je poklon Grada Dubrovčanima, da se ovaj koncert dogodio u ovome Gradu – istaknuo je gradonačelnik.

-Nije to bio poklon za građane nego poklon građana određenim ljudima. Cijelo vrijeme se radio PR da je to poklon građanima. S time se ne bih složila – istaknula je Vučković Matić.

-Građani Dubrovnika nisu socijalni slučajevi, ne traže da im se išta da džabe. Ne nalazimo se u takvim okolnostima da građani nisu sposobni kupiti kartu. Da je suprotno ne bi karte planule u roku od 24 sata. Na kulturnim događajima nije predmet profitabilnost – zaključio je gradonačelnik.

Pročitajte još

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist