Grad

ZAHVALJUJUĆI VOZAČIMA UDRUGE RAGUSA Za djelatnike bolnice, ljekarni i Doma zdravlja prijevoz je besplatan

ZAHVALJUJUĆI VOZAČIMA UDRUGE RAGUSA Za djelatnike bolnice, ljekarni i Doma zdravlja prijevoz je besplatan

Javni gradski prijevoz već je tjednima ukinut zbog pandemije koronavirusa, međutim, u cijeloj situaciji, medicinski i nemedicinski djelatnici Opće bolnice, Doma zdravlja te ljekarni s područja grada i Župe nisu ostali bez prijevoza, već su im u pomoć priskočili volonteri, tj. sedam prijevoznika Udruge autobusera Ragusa koji ih svaki dan do Opće bolnice Dubrovnik prevoze potpuno besplatno.

-Kad se zaustavio javni gradski prijevoz, zamolili su nas iz Kriznog stožera bismo li i mi uskočili s prijevozom medicinskog osoblja i nekolicina članova naše udruge, sedam prijevoznika, je na to i pristalo. Troškovi su veliki, a radi se volonterski te voze sedam rotacija dnevno iz Župe u Grad. Posložili smo smjene tako da se rotiramo između članova koji su pristali da se smanje troškovi, ali i da se rasterete vozači – rekla je za DuList predsjednica Udruge autobusera Ragusa te nam je opisala kako izgleda vožnja medicinskog osoblja.

-Vozači su posebno označeni, od trećeg reda sjedala putnici im se ne smiju približavati, a ulazi se samo na zadnja vrata. Vozači su imali propusnice, ali kako je autobus označen te se zna da vozi za Opću bolnicu, uglavnom ih nisu ni zaustavljali. Nije bilo švercanja, već su u autobusu doista bili samo oni ljudi koji su se njime i trebali voziti. Svaki dan šaljemo autobus, a nekad se njime voze dva, tri medicinska djelatnika, a nekada ih bude sedam. Svakako, radi se o malom broju. Stvarno sam ponosna da smo uspjeli sudjelovati u ovome s obzirom na sve što nas je snašlo u ovoj situaciji s pandemijom – naglasila je Lukić.

I javni gradski prijevoznik Libertas prevozi medicinsko te nemedicinsko osoblje od Mokošice do Opće bolnice Dubrovnik. Ipak, kako nam je pojasnio glasnogovornik Libertasa Nikša Grljević, njihovi su vozači zaduženi samo za područje grada sukladno naputku stožera.

-Libertas Dubrovnik d.o.o, naputkom i odlukama stožera na nacionalnoj i lokalnim razinama preuzeo je odgovornost prijevoza medicinskog i nemedicinskog osoblja na administrativnom području Grada Dubrovnika. Prijevoz je organiziran u skladu s potrebama i radnim vremenom ustanova, tvrtki i organizacija koje djeluju u sklopu područja zdravstvene zaštite. Na pitanje o cijeni i načinu plaćanja, još nije moguće dati adekvatan odgovor, uzevši u obzir složenost i nepredvidivost situacije u kojoj se našlo ukupno gospodarstvo – istaknuo je za DuList Grljević.

Pročitajte još

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist