Grad

Zahvaljujući Margariti Lucin Zlatković Turistička i ugostiteljska škola je – škola budućnosti

Zahvaljujući Margariti Lucin Zlatković Turistička i ugostiteljska škola je - škola budućnosti

Nastavnica mentor Računalstva u Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik Margarita Lucin Zlatković, višemjesečnim pripremama popunila je selekcijski upitnik i napisala motivacijsko pismo koje je ujedno bio najbitniji faktor u odabiru škola na Natječaju za program ŠKOLA BUDUĆNOSTI. Ustrajnošću i željom za napredak učenika nastavnica Margarita Lucin Zlatković prijavom je omogućila da Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik među 126 osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj postane ŠKOLA BUDUĆNOSTI.

Riječ je o projektu kojega su pokrenule tvrtke STEMI i Infobip u drugom polugodištu školske godine 2020./21.
-Prethodne dvije godine, uz redovnu nastavu predmeta Računalstvo, održavam i dodatnu nastavu Informatike gdje pripremam učenike za natjecanja koje organizira Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i strukovnim društvima i udrugama. Učenike pripremam i za ispit državne mature, a posebno me raduju učenici koji su zainteresirani za dodatne sadržaje kao što su web stranice, online digitalni alati, mobilne aplikacije… Na prijavu za projekt Škola budućnosti najviše me potakla zainteresiranost sadašnjih maturanata Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik za daljnje obrazovanje u smjeru IT tehnologije kojima svojim savjetima pokušavam olakšati odabir Sveučilišta iz tog područja.
Kroz svakodnevne priče o umjetnoj inteligenciji velika želja mi je uz praktičan rad izrade ‘chatbotova’ učenike pobliže upoznati o istoj. IT tehnologija je danas u potpunosti promijenila način naših života i poslova kojima obavljamo pa iz tog razloga želim da učenicima prije odlaska u „svijet odraslih“ približim nove tehnologije, da nauče kritički razmišljati, pronalaziti rješenja i stvarati okolinu u kojoj svatko ima poticaj da postigne više – istaknula je nastavnica Margarita Lucin Zlatković.
Projekt ŠKOLA BUDUĆNOSTI započinje u siječnju 2022. godine, a završetak se očekuje u lipnju 2022. Njegov cilj je učiniti hrvatski školski sustav svjetskim predvodnikom, koji najmodernija znanja iz industrije donosi u okviru školskog programa umjetne inteligencije za osnovne i srednje škole.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist